De kleur blauw en de kleurencursus

‘Wat zegt de kleur blauw?’ vraagt een jongedame mij nieuwsgierig terwijl ze voor mij springt op het verjaardagsfeest van mijn zoon. Ik lach want zoals met elke kleur kan je alle kanten op en ook weer niet, zo heeft elke kleur unieke eigenschappen en kwaliteiten en hebben zij een positieve en een negatieve kant. Ogen vol verwachting kijken mij aan.

In haar huis is alles blauw, ook haar kleding

‘Blauw gaat bijvoorbeeld over vertrouwen en trouw zijn aan jezelf, kalmte en …’
‘Kalmte?’ vraagt ze snel. ‘In ons gezin is iedereen erg druk en bij mijn moeder is alles blauw, van haar kleren tot echt alles in het huis.’
‘Misschien heeft ze daarom behoefte aan blauw en creëert zij kalmte om haar heen in alle drukte.” Ze knikt en weegt de mogelijkheid af.
‘Speelt controle misschien een rol?’ vraag ik haar, nog even naar een andere kanten van blauw vragend.

Haar nieuwsgierigheid naar blauw

Ze denkt diep na. Ik vermoed dat het in ieder geval niet de overhand heeft, anders had ze vast druk instemmend geknikt. Het is duidelijk dat haar nieuwsgierigheid naar blauw voortkomt vanuit haar ouderlijke blauwe thuis.
‘Blauw is ook de kleur van je keelchakra, jezelf uitspreken, je stem gebruiken, trouw zijn aan jezelf.’

Legt ze het verband met de kleur blauw?

‘Welk beroep heeft je moeder?’
‘Ze is logopediste’
Ik schiet in de lach en kijk haar aan, legt ze het verband met de kleur blauw? Ik help haar nog even: ’Mensen die stotteren hebben soms moeite met blauw of juist een enorme behoefte aan blauw omdat het hen ondersteund en stimuleert in dat wat ze willen aanpakken of oplossen. Uit je woorden komen en jezelf uitspreken.’
Haar ogen worden groot wanneer ze lachend vol verwondering zegt:
‘Mijn moeder is stotterspecialist’

Hoe mooi en wonderlijk is kleur. Er zit een schat aan informatie verscholen in onze kleurkeuze, een prachttaal. Even later komt ze naar mij toe: ‘Kan ik dat ook leren, waar kan ik er meer over lezen?’

Heb jij ook interesse in de kleur van taal?

Kleur is overal en je kan het dus ook overal inzetten. Niet alleen voor jezelf, familie of vrienden, maar ook binnen je werk. Want wanneer je met kinderen, jongeren of volwassenen werkt of in de mode of een interieurstyliste bent, kleur is een prachtige tool om bewust te gebruiken. Kleur doet wat met je en het is onbeschrijfelijk hoe het is om deze taal te kunnen spreken en te begrijpen. Wil je de kleur van taal ook leren?

Kracht-van-Kleur-Colour-Comfort-training-september-2021

Leer en Ervaar de Kracht van Kleur

Eind september geef ik de 4-daagse online cursus Leer en Ervaar de Kracht Van Kleur, er zijn nog enkele plaatsen vrij. In de cursus gaan we samen aan de slag om niet alleen over de kleur te leren, maar deze ook zeker te voelen. Volgens de Colour Comfort Methode behandelen we de eigenschappen en nog zoveel meer van de kleuren. Wanneer je de cursus volledig doorlopen hebt ontvang je een certificaat ondertekent door de ontwikkelaar van de Colour Comfort Methode.

Toch liever op een ander moment de cursus volgen?

Komt eind september niet uit? Of wil je de cursus samen met een vriendin of collega volgen? Ook dat kan, de cursus kan individueel gegeven worden op de dagen dat het jou of jullie uitkomt.

De kleurencursus vergoed door de werkgever?

In sommige beroepsgroepen wordt de cursus vergoed door de werkgever, omdat je kleur overal kan inzetten. Kleur is overal en daarom ook een prachtige tool.
Werkgevers kunnen het ook vergoeden omdat het een onderdeel is van jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Dus heb je interesse, ga dan ook zeker het gesprek aan met je werkgever.

Meer weten? Neem dan contact op door een mailtje te sturen naar katrin@droomdurfdoe.nl dan plannen we een vrijblijvende afspraak in en kijken we samen of de cursus iets voor jou is. Meer lezen over de cursus? Kijk op Kracht van Kleur – Cursus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het nieuwe blog per email ontvangen?

Meld je met behulp van het formulier aan en wij informeren je als een nieuw blog op Kracht van Kleur is verschenen of als er iets anders is dat voor jou relevant kan zijn.

Met je aanmelding ga je akkoord met ons privacybeleid. Je kunt je altijd weer afmelden via de afmeldlink in de mail.

Dank voor je aanmelding! Leuk om je als lezer te kunnen verwelkomen.

Hartelijke groet,
Katrín

Lees ook....

Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Online Kleurkaartleggingen – de Kracht van Kleur. Het is 17 april 2019. Samen met Anne-Lies en Esther zit ik aan een grote tafel in een allerliefst geel huisje op Bali. Het is 12.30. Ik voel mij ellendig en gestrest.
Ik had toen nooit kunnen bedenken dat deze dag mijn toekomst zou veranderen. Het is de dag dat het allereerste zaadje voor de online kleurkaartleggingen wordt geplant. Ik neem je even mee naar die bijzondere dag…

Lees meer
Naar Bali om de taal van kleur te leren

Naar Bali om de taal van kleur te leren

In 2019 heb ik een wonderlijke kleurenreis gemaakt. Een ervaring full colour met beide voeten op de grond.
Vrijheid en lef is wat Bali mij bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.
Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… ‘Better safe than sorry’ was mijn credo of zoiets. Hoewel?!? Het leren van de taal van kleur is een wonderlijk avontuur, zowel van binnen als buiten!

Lees meer
Een sociale strontvlieg op Bali

Een sociale strontvlieg op Bali

Het is 6 uur in de ochtend. Ik sta op het dak van het hotel op Bali wanneer Jack de stilte verbreekt. “Where are you going so early in the morning?” De Australische man kan duidelijk zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij ziet mij elke ochtend vertrekken. Een aantal dagen geleden heeft hij mij getipt over deze plek. Boven op het dak kan je rondom half zes in alle stilte de hemel zien verkleuren bij het opkomen van de zon.

Lees meer
Er lopen verhalen los in de stad

Er lopen verhalen los in de stad

Ik laat mijzelf uit over de Ceintuurbaan richting het Vondelpark. Het is een regenachtige dag. Mijn blik is gericht op de natte tegels in de verte.
Een vrouw stapt de hoek om. Gele gympen steken af tegen de grijze natte tegels. Een kleurvolle verschijning loopt mij tegemoet.
Er is duidelijk iets gaande bij haar en het maakt mij nieuwsgierig.

Lees meer
Kleur! Een taal van licht.

Kleur! Een taal van licht.

Stel dat er een taal bestaat zonder woorden. Een taal die bijna iedereen woordloos spreekt. Een taal die wij elke dag met elkaar uitwisselen. Een taal die bestaat uit licht. Elke dag worden onze keuzes en gedrag beïnvloed. Wij maken op basis van deze taal beslissingen, zonder dat wij ons daar bewust van zijn. In 2019 heb ik een nieuwe taal geleerd. Een taal leren stond stiekem op mijn wishlist.

Lees meer

Contact

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische methode en voor haar inspiratie. Tevens danken wij Anne-Lies Small, zij van BLOEI! voor haar kennis, inspiratie en steun.

Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!