Een kleurrijke sociale strontvlieg op Bali

Het is 6 uur in de ochtend. Ik sta op het dak van het hotel op Bali wanneer Jack de stilte verbreekt. “Where are you going so early in the morning?” De Australische man kan duidelijk zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij ziet mij elke ochtend vertrekken. 

Een aantal dagen geleden heeft hij mij getipt over deze plek. Boven op het dak kan je rondom half zes in alle stilte de hemel zien verkleuren bij het opkomen van de zon. In de verte zie je de vulkanen, aan de andere kant van het dak verkleurt de zee mee, gekust door zonnestralen. 

Mijn ochtendritueel op Bali

Kraaiende hanen die het ochtendgloren inluiden. Kwetterende vogeltjes proberen de sappig groene rijstvelden nog snel te bestelen voordat de levende vogelverschrikker arriveert. 
Ik vertel Jack dat ik elke ochtend bij de scootertaxi achterop spring die mij razendsnel brengt naar mijn les waar ik leer over kleur, de psychologie van kleur… “Oh how I love colours!” roept hij uit, terwijl hij mij dolenthousiast onderbreekt. “I am so orange, you know?!?!” en nog voordat ik antwoord kan geven ratelt hij gretig verder over hoe sociaal en zorgzaam hij is. Zijn oranje was mij allang opgevallen. 

Zijn ochtendritueel op Bali

Elke ochtend gaat Jack alle ontbijttafeltjes langs, bij de nieuwe gasten blijft hij iets langer hangen om ze hartelijk welkom te heten. Jack is een goed uitziende vriendelijke man van middelbare leeftijd. Hij is Australisch en verblijft voor een lange tijd in het hotel. 

Sociale strontvlieg

Zijn ochtendritueel doet mij denken aan een dikke bromvlieg, eigenlijk zo’n strontvlieg. Als kind woonde ik naast een mesthoop van een boer, elke lente werd ingeluid door dikke strontvliegen. Stiekem vond ik ze gezellig. Dat gezoem, het gekietel wanneer ze even op je landen. De kat die er achteraan rent. Het zoemende geluid van de beloofde lente.

Jack is een sociale strontvlieg. Hij zoemt van tafel naar tafel in zijn fel gekleurde kleding; vaak oranje, geel of rood. 

De kleur van bescherming

Oranje de kleur van avontuur, sociaal zijn, zorgzaam en verbinden. Maar ook van oud zeer helen en verwerken. ‘Waar is Jack?’ vraag ik mij vandaag af. Er is geen bedrijvigheid, geen gezoem rondom de tafels. Het is stil. 

Dan zie ik Jack zitten naast zijn hotelkamerdeur. Hij is gekleed in zwart en diepbruin. Hij knikt wanneer onze blikken kruisen. Zijn kleur vertelt mij dat hij wat ruimte nodig heeft. Even niet opvallen. Een beschermmuurtje tussen hemzelf en de ander. 

Bruin en zwart

Ik laat hem. In gedachte stuur ik hem wat liefde toe. Er is wat gaande daar, wat precies weet ik niet. Bruin is de kleur van familie, tradities, gezelligheid, aarden. Zwart de kleur van bescherming, even de tijd nemen voor jezelf. Zou het iets daarmee te maken hebben? 

De magie van kleur

Een aantal dagen later zoemt Jack weer in al zijn felle kleuren de nieuwe gasten tegemoet. Hij zoemt mijn kant op. “It was my birthday two days ago” Ik feliciteer hem “…my family couldn’t make it to visit me” vertelt hij verder. Zijn vrolijke stem verbergt nog enige teleurstelling. Ah, de magie van kleur… Zijn woorden zeggen wat de kleur mij al eerder liet zien. 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het nieuwe blog per email ontvangen?

Meld je met behulp van het formulier aan en wij informeren je als een nieuw blog op Kracht van Kleur is verschenen of als er iets anders is dat voor jou relevant kan zijn.

Met je aanmelding ga je akkoord met ons privacybeleid. Je kunt je altijd weer afmelden via de afmeldlink in de mail.

Dank voor je aanmelding! Leuk om je als lezer te kunnen verwelkomen.

Hartelijke groet,
Katrín

Lees ook....

Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Online Kleurkaartleggingen – de Kracht van Kleur. Het is 17 april 2019. Samen met Anne-Lies en Esther zit ik aan een grote tafel in een allerliefst geel huisje op Bali. Het is 12.30. Ik voel mij ellendig en gestrest.
Ik had toen nooit kunnen bedenken dat deze dag mijn toekomst zou veranderen. Het is de dag dat het allereerste zaadje voor de online kleurkaartleggingen wordt geplant. Ik neem je even mee naar die bijzondere dag…

Lees meer
Naar Bali om de taal van kleur te leren

Naar Bali om de taal van kleur te leren

In 2019 heb ik een wonderlijke kleurenreis gemaakt. Een ervaring full colour met beide voeten op de grond.
Vrijheid en lef is wat Bali mij bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.
Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… ‘Better safe than sorry’ was mijn credo of zoiets. Hoewel?!? Het leren van de taal van kleur is een wonderlijk avontuur, zowel van binnen als buiten!

Lees meer
Er lopen verhalen los in de stad

Er lopen verhalen los in de stad

Ik laat mijzelf uit over de Ceintuurbaan richting het Vondelpark. Het is een regenachtige dag. Mijn blik is gericht op de natte tegels in de verte.
Een vrouw stapt de hoek om. Gele gympen steken af tegen de grijze natte tegels. Een kleurvolle verschijning loopt mij tegemoet.
Er is duidelijk iets gaande bij haar en het maakt mij nieuwsgierig.

Lees meer
Kleur! Een taal van licht.

Kleur! Een taal van licht.

Stel dat er een taal bestaat zonder woorden. Een taal die bijna iedereen woordloos spreekt. Een taal die wij elke dag met elkaar uitwisselen. Een taal die bestaat uit licht. Elke dag worden onze keuzes en gedrag beïnvloed. Wij maken op basis van deze taal beslissingen, zonder dat wij ons daar bewust van zijn. In 2019 heb ik een nieuwe taal geleerd. Een taal leren stond stiekem op mijn wishlist.

Lees meer

Contact

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische methode en voor haar inspiratie. Tevens danken wij Anne-Lies Small, zij van BLOEI! voor haar kennis, inspiratie en steun.

Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!