Stel je voor dat er een taal zou zijn, een taal die bestaat uit energiegolven die via onze ogen en huid worden opgenomen en vertaald door onze hersenen, niet in woorden maar in gevoel en stofjes. Zeg maar een snelweg naar ons gevoel, de kern, daar waar de magie ontstaat. Kleur is zo een taal, het gaat namelijk heerlijk voorbij aan ons ratio, ons denken. Denken heeft namelijk nogal de neiging om het leven te verzwaren in plaats van te verlichten.
Oh wat is het magisch om deze taal zonder woorden te leren. De taal van kleur, de kleuren die wij zien en die ons voeden van het topje van ons hoofd tot het puntje van onze vingers en tenen. Wanneer je de psychologie achter de kleuren kent, kan je kleur bewust gaan inzetten voor persoonlijke groei en ontwikkeling van jezelf en de ander.

De verborgen schat aan informatie achter iemands kleurkeuze

Er lopen verhalen om ons heen. Elk mens heeft zijn eigen verhaal. Hoe wonderlijk is het om daar een glimpje van mee te krijgen. De verhalen vertellen, ontvouwen zich zonder woorden. Sinds ik de taal van kleur heb geleerd, kan ik er niet meer om heen. Ik zie hoe iemand zich voelt, tenminste met welke energie iemand zich positioneert of soms staande houdt of zichzelf activeert. Het zijn natuurlijk momentopnames, net als een foto dat is. Maar wanneer je met behulp van kleur gaat coachen, wordt het een film. Op straat zijn het foto’s. Ik zit er meestal niet ver naast wanneer ik observeer of in gesprek ga. Dat is het wonder van de energie van kleur en de verborgen schat aan informatie achter iemands kleurkeuze.

Ik noem haar Tanja

Een dame ergens tussen de 25 en 30 jaar zit aan een tafeltje verzonken in een boek. Ze lijkt zichzelf te verschuilen achter haar boek. Leest ze eigenlijk wel of is het boek haar excuus om alleen aan een tafeltje aan het strand te zitten? Op de achtergrond overstemmen brullende testosterongeluiden van een mannenuitje de branding van de zee. Onverstoord richt Tanja haar blik op de bladzijde van haar boek. Haar ogen verscholen achter donkere glazen, haar schouders wat opgetrokken. Ze zucht en haar lijf zucht mee. Ze ziet er gespannen uit. Onrust lijkt gevangen in haar lijf, het wil eruit. Ze bijt op haar nagel, hoofdschuddend houdt ze er weer mee op en het tafereel herhaalt zich nog een keer.

Het zwart houdt haar tegen

Ze wil sprankelen en genieten, maar iets houdt haar tegen. Ze bedekt haar sprankel. Dat kan je zien door de kleur die ze draagt. Magenta, de kleur van buiten de lijntjes kleuren, lekker gek doen en niet bang zijn om op te vallen. De kleur gaat ook over geven om de ander, super mooi. Maar wel oppassen dat je jezelf als het ware niet iets te veel weggeeft. Dat zwarte vestje zet een klein muurtje tussen haar en de ander. Het beschermt haar, maar tempert ook haar magenta en houdt haar tegen om zichzelf volledig te laten zien. ‘Kijk mij eens shinen’ lukt nou eenmaal minder wanneer je je omhult met zwart.

Ze kijkt en denkt na

Het valt op, ze zit in haar hoofd. De bladzijdes worden nauwelijks omgeslagen. Het hoofd is vol. Ze legt het boek weg, het wil niet. Ze lijkt zich er nu ook bij neer te leggen. Geen concentratie. Zelfs de gele marker kan haar focus niet ondersteunen en blijft onaangeraakt op haar tafeltje liggen. Ze pakt haar telefoon. Ze kijkt, denkt na….

Fanatiek tikken haar vingers een bericht

Haar hersenen op volle toeren, haar ogen richten zich op het schermpje van haar telefoon om vervolgens weer op te kijken en weer terug. Alsof ze aan het bedenken is ‘wat zal ik hem schrijven?’ en dan komt het. Fanatiek tikken haar vingers een bericht, terwijl de wind met haar haren speelt. Ze lijkt in kracht en energie toe te nemen.

Haar zwarte vest gaat uit en…

Ze zucht, neemt een flinke zilte ademteug en legt tegelijkertijd haar telefoon weg. Met haar uitademing zakken haar schouders centimeters omlaag. Ze ontspant. Haar zwarte vestje gaat uit, magenta straalt in volle glorie, bevrijd van dat wat haar tegenhield. Ze strekt haar armen uit in de lucht en neemt een diepe opgeluchte adem vol zeelucht. Ze ziet er niet alleen letterlijk lichter uit. Bij het uitademen kruisen onze blikken. Ze lacht een gulle lach… net als ik.

Ook de taal van kleur leren?

Meerdere malen per jaar start er weer een nieuwe kleurencursus. Dit is een meerdaagse cursus waarin module 1 van de Colour Comfort Methode – Leer en Ervaar de kracht van kleur – wordt gegeven. In de kleurencursus gaan we samen aan de slag om niet alleen over de kleur te leren, maar deze ook zeker te voelen. Welke thema’s leven er bij jou? Welke boodschap ligt er verscholen achter jouw kleurkeuze? Volgens de Colour Comfort Methode behandelen we de eigenschappen en nog zoveel meer van de kleuren. De kleurencursus wordt afgerond met een officieel certificaat, ondertekend door de ontwikkelaar van de Colour Comfort Methode en geeft toegang tot het vervolg van de cursus.

Toch liever op een ander moment de cursus volgen?

Komen de data waarop de kleurencursus niet uit? Of wil je de cursus samen met een vriendin of collega volgen op een door jullie afgestemd tijdstip? Ook dat kan, de cursus kan individueel worden gegeven op de dagen dat het jou of jullie uitkomt.

De kleurencursus vergoed door de werkgever?

In sommige beroepsgroepen wordt de cursus vergoed door de werkgever, omdat je kleur overal kan inzetten. Werkgevers kunnen het ook vergoeden omdat het een onderdeel is van jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Dus heb je interesse, ga dan ook zeker het gesprek aan met je werkgever.

Meer weten?

Neem dan contact op door een mailtje te sturen naar katrin@droomdurfdoe.nl, dan plannen we een vrijblijvende afspraak in en kijken we samen of de cursus iets voor jou is. Meer lezen over de cursus? Kijk dan hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het nieuwe blog per email ontvangen?

Meld je met behulp van het formulier aan en wij informeren je als een nieuw blog op Kracht van Kleur is verschenen of als er iets anders is dat voor jou relevant kan zijn.

Met je aanmelding ga je akkoord met ons privacybeleid. Je kunt je altijd weer afmelden via de afmeldlink in de mail.

Dank voor je aanmelding! Leuk om je als lezer te kunnen verwelkomen.

Hartelijke groet,
Katrín

Lees ook....

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet zijn kleuren die voor mij bij vlagen lastig te grijpen zijn. Het zijn kleuren die volgens de Colour Comfort methode qua betekenis samenvallen. Soms liggen deze kleuren op het puntje van mijn tong en denk ik voorbarig: ‘Yes, ik heb je.’ Lichtelijk zenuwachtig werd ik van het ongrijpbare van deze kleuren en stiekem zelfs een beetje gefrustreerd. Dat was toch niet de bedoeling van de kleurencursus?

Lees meer
Naar Bali om de taal van kleur te leren

Naar Bali om de taal van kleur te leren

In 2019 heb ik een wonderlijke kleurenreis gemaakt. Een ervaring full colour met beide voeten op de grond.
Vrijheid en lef is wat Bali mij bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.
Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… ‘Better safe than sorry’ was mijn credo of zoiets. Hoewel?!? Het leren van de taal van kleur is een wonderlijk avontuur, zowel van binnen als buiten!

Lees meer
Kleur: een bijzonder middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Kleur: een bijzonder middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Dat licht iets met je doet, weten we eigenlijk wel. Zonlicht zorgt voor groei en bloei en voor de aanmaak van vitamine D. De meeste mensen krijgen een energieboost van zonlicht en voelen zich lichter of vrolijker. Weinig mensen weten dat kleur licht is en elke kleur een bepaalde golflengte, een trilling heeft die een wisselwerking met ons lijf heeft.
Kleur heeft invloed op onze fysieke, emotionele en psychische gesteldheid. Ons lichaam weet het wel, want onbewust kiezen wij juist die kleuren die wij nodig hebben. De kleur die ons stimuleert, activeert, kalmeert of waar wij ons juist veilig bij voelen. Mooi is dat. Nog mooier is het wanneer je deze processen bewust kan inzetten, door je kennis over kleur te vergroten en daarmee jouw doelen, dromen en verlangens kan activeren en verwezenlijken.

Lees meer
Contactgeld in de haven van Dénia

Contactgeld in de haven van Dénia

Ze is klein van stuk, wanneer ik zit kan ik recht in haar ogen kijken. Van tafel naar tafel schuifelt ze licht voorovergebogen over het terras in de haven van Dénia. Ze ziet er zacht en vriendelijk uit. Haar hoofd bedekt met grijze luchtige krullen waar je dwars door heen kan kijken. Hoe oud zou ze zijn? Zeker 80 als ze niet al ouder is. Ze schuifelt van tafeltje naar tafeltje, blijft even staan, aan haar ogen en wangen zie je dat ze zachtjes glimlacht terwijl ze bijna onzichtbaar zo voorzichtig haar zachte hand uitstrekt.

Lees meer
De kleur blauw en de Kleurencursus

De kleur blauw en de Kleurencursus

‘Wat zegt de kleur blauw?’ vraagt een jongedame mij nieuwsgierig terwijl ze voor mij springt op het verjaardagsfeest van mijn zoon. Ik lach want zoals met elke kleur kan je alle kanten op en ook weer niet, zo heeft elke kleur unieke eigenschappen en kwaliteiten en hebben zij een positieve en een negatieve kant. Ogen vol verwachting kijken mij aan.

Lees meer
Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Online Kleurkaartleggingen – de Kracht van Kleur. Het is 17 april 2019. Samen met Anne-Lies en Esther zit ik aan een grote tafel in een allerliefst geel huisje op Bali. Het is 12.30. Ik voel mij ellendig en gestrest.
Ik had toen nooit kunnen bedenken dat deze dag mijn toekomst zou veranderen. Het is de dag dat het allereerste zaadje voor de online kleurkaartleggingen wordt geplant. Ik neem je even mee naar die bijzondere dag…

Lees meer
Een sociale strontvlieg op Bali

Een sociale strontvlieg op Bali

Het is 6 uur in de ochtend. Ik sta op het dak van het hotel op Bali wanneer Jack de stilte verbreekt. “Where are you going so early in the morning?” De Australische man kan duidelijk zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij ziet mij elke ochtend vertrekken. Een aantal dagen geleden heeft hij mij getipt over deze plek. Boven op het dak kan je rondom half zes in alle stilte de hemel zien verkleuren bij het opkomen van de zon.

Lees meer
Er lopen verhalen los in de stad

Er lopen verhalen los in de stad

Ik laat mijzelf uit over de Ceintuurbaan richting het Vondelpark. Het is een regenachtige dag. Mijn blik is gericht op de natte tegels in de verte.
Een vrouw stapt de hoek om. Gele gympen steken af tegen de grijze natte tegels. Een kleurvolle verschijning loopt mij tegemoet.
Er is duidelijk iets gaande bij haar en het maakt mij nieuwsgierig.

Lees meer
Kleur! Een taal van licht.

Kleur! Een taal van licht.

Stel dat er een taal bestaat zonder woorden. Een taal die bijna iedereen woordloos spreekt. Een taal die wij elke dag met elkaar uitwisselen. Een taal die bestaat uit licht. Elke dag worden onze keuzes en gedrag beïnvloed. Wij maken op basis van deze taal beslissingen, zonder dat wij ons daar bewust van zijn. In 2019 heb ik een nieuwe taal geleerd. Een taal leren stond stiekem op mijn wishlist.

Lees meer

Contact

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische methode en voor haar inspiratie. Tevens danken wij Anne-Lies Small, zij van BLOEI! voor haar kennis, inspiratie en steun.

Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!