Als een kind zo verwonderd wanneer ik een regenboog zie. Ik stel mij dan voor hoe verwonderd Isaac Newton was in 1616 die als eerste de regenboog deed verschijnen. Met zijn glazen prisma brak hij het zonlicht en voilà daar ontstond een regenboog. Newton ontdekte daarmee dat kleur onderdeel is van licht en onderscheidde de regenboog in zeven kleuren.

De zeven kleuren van de regenboog

Hij was fan van de oude Grieken die zeven een bijzonder getal vonden. Daar zit wel iets in, want er zijn zeven dagen in een week, zeven tonen in de toonladder, zeven planeten… en ga zo maar door. De kleuren van de regenboog zijn ook de zeven kleuren die corresponderen met de zeven chakra’s, energiecentra van ons lichaam: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Wat deze kleuren en nog twaalf andere kleuren betekenen volgens de kleurenpsychologie en de Colour Comfort methode leer je in de kleurencursus module 1: Leer en ervaar de kracht van kleur.

Licht

Dat licht iets met je doet, weten we eigenlijk wel. Zonlicht zorgt voor groei en bloei en voor de aanmaak van vitamine D. De meeste mensen krijgen een energieboost van zonlicht en voelen zich lichter of vrolijker. Weinig mensen weten dat kleur licht is en elke kleur een bepaalde golflengte, een trilling heeft die een wisselwerking met ons lijf heeft.

Kleur bewust inzetten

Kleur heeft invloed op onze fysieke, emotionele en psychische gesteldheid. Ons lichaam weet het wel, want onbewust kiezen wij juist die kleuren die wij nodig hebben. De kleur die ons stimuleert, activeert, kalmeert of waar wij ons juist veilig bij voelen. Mooi is dat. Nog mooier is het wanneer je deze processen bewust kan inzetten, door je kennis over kleur te vergroten en daarmee jouw doelen, dromen en verlangens kan activeren en verwezenlijken.

De kleurencursus

Regelmatig geef ik de kleurencursus kleurenpsychologie volgens de Colour Comfort Methode van Thelma van der Werff. Het is en blijft zo bijzonder om het proces van de cursisten te zien terwijl zij kennismaken met de negentien verschillende kleuren. Hoewel ik vooraf waarschuw dat kleur niet ‘zomaar iets’ is en veel meer los kan maken dan dat je verwacht of zou denken, overvielen de tranen en de intensiteit hen toch.

Mediteren

Een onderdeel van de cursus is een geleide meditatie, elke kleur ervaar je door meditatie. Meditatie is niets anders dan het naar binnen keren van je aandacht. Bijna iedereen doet dat wel eens, dus niets spannends aan. Eén van de cursisten vertelde vooraf dat mediteren niet echt haar ding is. ‘Ik verzin het of ik val in slaap’ zei ze vertwijfeld. ‘Prima toch. Je kan geen fouten maken, het is altijd goed. Het is jouw ervaring, laat het gebeuren en laat het oordeel en de verwachtingen daarover los, ook dat geeft jou informatie.’ Ze waagde de sprong en hoe mooi om te zien en horen wat het haar heeft gebracht.

De kleur waarbij zij ontspant en thuiskomt

Ze viel slechts één keer in slaap, gelijk bij het aandienen van de kleur. Ik zag het gebeuren en liet het gebeuren, want juist daar ligt haar informatie over deze kleur. Het is haar veilige kleur, daar waarbij zij ontspant en thuiskomt. Het bleek de kleur waarmee ze is opgegroeid en waar haar interieur nu uit bestaat, precies de bedoeling. Hoe mooi en bijzonder is het om de kleur en het effect dan zo te ervaren en dan de betekenis van deze kleur tot je te nemen? Er werd veel voor haar duidelijk.

Kleur is de snelweg naar je gevoel

Module 1 van de kleurencursus bestaat uit het leren van de taal, de eigenschappen van de kleuren waardoor je deze kan inzetten als tool voor persoonlijke groei en ontwikkeling voor jezelf. Per kleur leer je de betekenis ervan én welk gevoel het bij je oproept. Kleur is de snelweg naar je gevoel, voorbij het verstand en het denken. Het is de taal die ons allen omringt en hoe bijzonder om deze taal te leren.

Kleur als tool inzetten voor je werk

Je leert en ervaart in de kleurencursus de kracht van kleur en hoe je bepaalde kleuren kan inzetten voor je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Kies je ervoor om de volledige opleiding te volgen, dan ben je aan het einde van de 3 modules gecertificeerd en opgeleid om de taal van kleur als tool in te zetten voor je werk als coach, docent of bijvoorbeeld als kledingadviseur of stylist. Er zijn werkgevers die de kleurencursus vergoeden, omdat het aansluit bij de ontwikkeling van de werknemer en/of omdat kleur als tool inzetbaar is binnen de organisatie.

Wees het licht

‘Be a rainbow in somebody else’s cloud’ is een uitspraak van Maya Angelou, een uitspraak waar ik van houd en waar ik naar probeer te leven. Mooi te bedenken dat de regenboog licht is en dat de uitspraak neerkomt om het licht in de ander zijn donkerte te zijn. Be the light! Maak het leven lichter.

De kleurencursus

Wil jij ook meer leren over kleur en een boost geven aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling? Meld je dan aan voor module 1 van de kleurencursus.
Ik beloof je: kleur zal niet meer hetzelfde zijn, het vergroot jouw inzicht in jezelf en natuurlijk jouw kennis over kleuren. Kan je niet op de data dat de kleurencursus plaatsvindt of heb je andere wensen? Neem contact met mij op en we kijken naar de mogelijkheden. Houd vooral ook de website www.krachtvankleur.nl in de gaten en neem voor vragen contact met mij op via katrin@krachtvankleur.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het nieuwe blog per email ontvangen?

Meld je met behulp van het formulier aan en wij informeren je als een nieuw blog op Kracht van Kleur is verschenen of als er iets anders is dat voor jou relevant kan zijn.

Met je aanmelding ga je akkoord met ons privacybeleid. Je kunt je altijd weer afmelden via de afmeldlink in de mail.

Dank voor je aanmelding! Leuk om je als lezer te kunnen verwelkomen.

Hartelijke groet,
Katrín

Lees ook....

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet zijn kleuren die voor mij bij vlagen lastig te grijpen zijn. Het zijn kleuren die volgens de Colour Comfort methode qua betekenis samenvallen. Soms liggen deze kleuren op het puntje van mijn tong en denk ik voorbarig: ‘Yes, ik heb je.’ Lichtelijk zenuwachtig werd ik van het ongrijpbare van deze kleuren en stiekem zelfs een beetje gefrustreerd. Dat was toch niet de bedoeling van de kleurencursus?

Lees meer
Naar Bali om de taal van kleur te leren

Naar Bali om de taal van kleur te leren

In 2019 heb ik een wonderlijke kleurenreis gemaakt. Een ervaring full colour met beide voeten op de grond.
Vrijheid en lef is wat Bali mij bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.
Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… ‘Better safe than sorry’ was mijn credo of zoiets. Hoewel?!? Het leren van de taal van kleur is een wonderlijk avontuur, zowel van binnen als buiten!

Lees meer
Het zwart houdt haar tegen…

Het zwart houdt haar tegen…

Ze wil sprankelen en genieten, maar iets houdt haar tegen. Ze bedekt haar sprankel. Dat kan je zien door de kleur die ze draagt. Magenta, de kleur van buiten de lijntjes kleuren, lekker gek doen en niet bang zijn om op te vallen. De kleur gaat ook over geven om de ander, super mooi. Maar wel oppassen dat je jezelf als het ware niet iets te veel weggeeft. Dat zwarte vestje zet een klein muurtje tussen haar en de ander. Het beschermt haar, maar tempert ook haar magenta en houdt haar tegen om zichzelf volledig te laten zien. ‘Kijk mij eens shinen’ lukt nou eenmaal minder wanneer je je omhult met zwart.

Lees meer
Contactgeld in de haven van Dénia

Contactgeld in de haven van Dénia

Ze is klein van stuk, wanneer ik zit kan ik recht in haar ogen kijken. Van tafel naar tafel schuifelt ze licht voorovergebogen over het terras in de haven van Dénia. Ze ziet er zacht en vriendelijk uit. Haar hoofd bedekt met grijze luchtige krullen waar je dwars door heen kan kijken. Hoe oud zou ze zijn? Zeker 80 als ze niet al ouder is. Ze schuifelt van tafeltje naar tafeltje, blijft even staan, aan haar ogen en wangen zie je dat ze zachtjes glimlacht terwijl ze bijna onzichtbaar zo voorzichtig haar zachte hand uitstrekt.

Lees meer
De kleur blauw en de Kleurencursus

De kleur blauw en de Kleurencursus

‘Wat zegt de kleur blauw?’ vraagt een jongedame mij nieuwsgierig terwijl ze voor mij springt op het verjaardagsfeest van mijn zoon. Ik lach want zoals met elke kleur kan je alle kanten op en ook weer niet, zo heeft elke kleur unieke eigenschappen en kwaliteiten en hebben zij een positieve en een negatieve kant. Ogen vol verwachting kijken mij aan.

Lees meer
Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Online Kleurkaartleggingen – de Kracht van Kleur. Het is 17 april 2019. Samen met Anne-Lies en Esther zit ik aan een grote tafel in een allerliefst geel huisje op Bali. Het is 12.30. Ik voel mij ellendig en gestrest.
Ik had toen nooit kunnen bedenken dat deze dag mijn toekomst zou veranderen. Het is de dag dat het allereerste zaadje voor de online kleurkaartleggingen wordt geplant. Ik neem je even mee naar die bijzondere dag…

Lees meer
Een sociale strontvlieg op Bali

Een sociale strontvlieg op Bali

Het is 6 uur in de ochtend. Ik sta op het dak van het hotel op Bali wanneer Jack de stilte verbreekt. “Where are you going so early in the morning?” De Australische man kan duidelijk zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij ziet mij elke ochtend vertrekken. Een aantal dagen geleden heeft hij mij getipt over deze plek. Boven op het dak kan je rondom half zes in alle stilte de hemel zien verkleuren bij het opkomen van de zon.

Lees meer
Er lopen verhalen los in de stad

Er lopen verhalen los in de stad

Ik laat mijzelf uit over de Ceintuurbaan richting het Vondelpark. Het is een regenachtige dag. Mijn blik is gericht op de natte tegels in de verte.
Een vrouw stapt de hoek om. Gele gympen steken af tegen de grijze natte tegels. Een kleurvolle verschijning loopt mij tegemoet.
Er is duidelijk iets gaande bij haar en het maakt mij nieuwsgierig.

Lees meer
Kleur! Een taal van licht.

Kleur! Een taal van licht.

Stel dat er een taal bestaat zonder woorden. Een taal die bijna iedereen woordloos spreekt. Een taal die wij elke dag met elkaar uitwisselen. Een taal die bestaat uit licht. Elke dag worden onze keuzes en gedrag beïnvloed. Wij maken op basis van deze taal beslissingen, zonder dat wij ons daar bewust van zijn. In 2019 heb ik een nieuwe taal geleerd. Een taal leren stond stiekem op mijn wishlist.

Lees meer

Contact

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische methode en voor haar inspiratie. Tevens danken wij Anne-Lies Small, zij van BLOEI! voor haar kennis, inspiratie en steun.

Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!