Een ervaring full colour met beide voeten op de grond

Vrijheid en Lef is wat Bali mij in 2019 bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.

Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… Better safe than sorry of zoiets was mijn credo.

Kleuren op Bali

Hoe dan ook, als ik dan toch ‘iets met kleur’ ging doen, waarom dan geen hele maand op Bali?! Ik hoopte wel dat dat ‘iets met kleur’ niet te zweverig zou zijn, maar stel dat, dan neem ik dat op de koop toe. Het gevoel was te sterk: Ik had daar te zijn, daar op Bali.

Bali alleen is al een hele ervaring op zich, maar het kennismaken met de kleuren maakte de ervaring meer dan magisch compleet. Het was een reis, een avontuur en een full colour ervaring met beide voeten op de grond.

Ik had geen idee wat het mij zou brengen, maar het was zacht en confronterend tegelijk.

Een taal van nog niet gevormde woorden en zinnen

Tijdens de les slurpte Turkoois mij op; het speelde sprankelend in en met mij. Onverwachts kwam Oranje; ontwaken, diep verborgen tranen met tuiten en het bracht mij lucht en ruimte. Bruin voelde daarentegen zo vertrouwd, veilig en basic, even een adempauze. Magenta voelde als thuiskomen na een storm van heimwee. En het oh zo heerlijke sappige Groen bracht een tevreden rust om bij weg te dromen.

Door de kleuren ben ik mijn leven op een hele andere manier gaan ervaren, zien en voelen. Het is herkenbaar en toch anders. Het brengt mij allerlei nieuws, verhelderende inzichten en gevoel. Het brengt mij taal voor onbekende emoties en gevoelens. Een taal van nog niet gevormde woorden en zinnen.

Rijstvelden met vuurvliegjes

Met een gekleurde cocktail in de hand, geniet ik van een prachtige zonsondergang, terwijl ik kijk naar de laatste surfers die in de schemering nog spelen met de golven op de zee. Later op de avond staar ik over rijstvelden met vuurvliegjes die hun lichtjes schijnen.

Wat een ongelooflijke mazzelbak ben ik

In de vroege ochtend klauter ik bovenop het dak van het hotel om Bali te zien ontwaken. De opkomende zon kleurt langzaam de lucht, op de achtergrond hoor ik de zee bulderen. De tijd nemen voor al het prachtigs om mij heen, de tijd nemen voor mijzelf. Met de warme dampende koffie in de hand, leun ik tegen de dakrand en hoor ik de vele vogels ontwaken. Onder mij zie ik de sappig groene rijstvelden. Ik ruik een sliert van bloemengeur, de zilte lucht van de zee, zelfs de vochtigheid voel en ruik ik in de lucht. Ik neem een flinke teug van mijn heerlijke drapperige koffie en geniet.

Wat een bofkont ben ik, wat een ongelooflijke mazzelbak. Zo dankbaar en ik weet nu dat mijn gevoel juist was: Ik heb er te zijn en wauw wat super gaaf; hier ben ik dan.  

 

En nu?

Turkoois flirt nog steeds en sinds mijn tranendal is Oranje niet meer weggeweest, al vond ik het aanvankelijk een belachelijke kleur. Geel is mijn huis binnengeslopen en ook Magenta staat volop te bloeien op mijn tafel. Het Groen is er wel, maar zo sappig als het Groen van Bali heb ik nog niet gevonden.

Ik ben een kleurentolk

Kleuren lijken te leven en met je te communiceren. Hoe wonderlijk is het om kleur te begrijpen, zoals met het leren van een nieuwe taal je ook stapje voor stapje wat meer gaat begrijpen, verstaan en spreken. Zo voelen de kleuren nu voor mij, ik leer ze steeds beter kennen. Ik onderzoek ze; wat hebben zij mij en de ander te vertellen?
Hoe bijzonder is het dat ik nu al weer een tijdje een kleurencoach mag zijn en de kleur mag vertalen voor de ander!? Een heuse kleurentolk, dat voelt bijna als een regenboog. Hoe magisch is dat!

Dankbaar

Mijn leven leef ik, ik heb er te zijn en wat voelt dat goed. Het heeft mij lef, zachtheid, durf, vrijheid en avontuur gebracht. En bovenal een nieuwe taal. Mijn dank is groot aan Anne-Lies, Zij van Bloei! voor het delen van de kleurentaal.
Een reis in een reis. Hoe goed kan je het hebben!

Met liefs vol kleur,
Katrín

Wil je ook weten wat kleur jou te vertellen heeft?

Neem een kijkje op de site Kracht van Kleur en ontdek de magische wereld van kleur. Vergroot jouw inzicht en kom er achter wat er in jouw onderbewuste speelt met behulp van de kleurenpsychologie en verrijk je leven. Doe een kleurkaartlegging of boek een persoonlijk consult en Catch your Colour Story op kracht van kleur.

Verander je kleurkeuze en verander je leven!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het nieuwe blog per email ontvangen?

Meld je met behulp van het formulier aan en wij informeren je als een nieuw blog op Kracht van Kleur is verschenen of als er iets anders is dat voor jou relevant kan zijn.

Met je aanmelding ga je akkoord met ons privacybeleid. Je kunt je altijd weer afmelden via de afmeldlink in de mail.

Dank voor je aanmelding! Leuk om je als lezer te kunnen verwelkomen.

Hartelijke groet,
Katrín

Lees ook....

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet zijn kleuren die voor mij bij vlagen lastig te grijpen zijn. Het zijn kleuren die volgens de Colour Comfort methode qua betekenis samenvallen. Soms liggen deze kleuren op het puntje van mijn tong en denk ik voorbarig: ‘Yes, ik heb je.’ Lichtelijk zenuwachtig werd ik van het ongrijpbare van deze kleuren en stiekem zelfs een beetje gefrustreerd. Dat was toch niet de bedoeling van de kleurencursus?

Lees meer
Kleur: een bijzonder middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Kleur: een bijzonder middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Dat licht iets met je doet, weten we eigenlijk wel. Zonlicht zorgt voor groei en bloei en voor de aanmaak van vitamine D. De meeste mensen krijgen een energieboost van zonlicht en voelen zich lichter of vrolijker. Weinig mensen weten dat kleur licht is en elke kleur een bepaalde golflengte, een trilling heeft die een wisselwerking met ons lijf heeft.
Kleur heeft invloed op onze fysieke, emotionele en psychische gesteldheid. Ons lichaam weet het wel, want onbewust kiezen wij juist die kleuren die wij nodig hebben. De kleur die ons stimuleert, activeert, kalmeert of waar wij ons juist veilig bij voelen. Mooi is dat. Nog mooier is het wanneer je deze processen bewust kan inzetten, door je kennis over kleur te vergroten en daarmee jouw doelen, dromen en verlangens kan activeren en verwezenlijken.

Lees meer
Het zwart houdt haar tegen…

Het zwart houdt haar tegen…

Ze wil sprankelen en genieten, maar iets houdt haar tegen. Ze bedekt haar sprankel. Dat kan je zien door de kleur die ze draagt. Magenta, de kleur van buiten de lijntjes kleuren, lekker gek doen en niet bang zijn om op te vallen. De kleur gaat ook over geven om de ander, super mooi. Maar wel oppassen dat je jezelf als het ware niet iets te veel weggeeft. Dat zwarte vestje zet een klein muurtje tussen haar en de ander. Het beschermt haar, maar tempert ook haar magenta en houdt haar tegen om zichzelf volledig te laten zien. ‘Kijk mij eens shinen’ lukt nou eenmaal minder wanneer je je omhult met zwart.

Lees meer
Contactgeld in de haven van Dénia

Contactgeld in de haven van Dénia

Ze is klein van stuk, wanneer ik zit kan ik recht in haar ogen kijken. Van tafel naar tafel schuifelt ze licht voorovergebogen over het terras in de haven van Dénia. Ze ziet er zacht en vriendelijk uit. Haar hoofd bedekt met grijze luchtige krullen waar je dwars door heen kan kijken. Hoe oud zou ze zijn? Zeker 80 als ze niet al ouder is. Ze schuifelt van tafeltje naar tafeltje, blijft even staan, aan haar ogen en wangen zie je dat ze zachtjes glimlacht terwijl ze bijna onzichtbaar zo voorzichtig haar zachte hand uitstrekt.

Lees meer
De kleur blauw en de Kleurencursus

De kleur blauw en de Kleurencursus

‘Wat zegt de kleur blauw?’ vraagt een jongedame mij nieuwsgierig terwijl ze voor mij springt op het verjaardagsfeest van mijn zoon. Ik lach want zoals met elke kleur kan je alle kanten op en ook weer niet, zo heeft elke kleur unieke eigenschappen en kwaliteiten en hebben zij een positieve en een negatieve kant. Ogen vol verwachting kijken mij aan.

Lees meer
Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Het zaadje voor de online Kleurkaartleggingen op Kracht van Kleur

Online Kleurkaartleggingen – de Kracht van Kleur. Het is 17 april 2019. Samen met Anne-Lies en Esther zit ik aan een grote tafel in een allerliefst geel huisje op Bali. Het is 12.30. Ik voel mij ellendig en gestrest.
Ik had toen nooit kunnen bedenken dat deze dag mijn toekomst zou veranderen. Het is de dag dat het allereerste zaadje voor de online kleurkaartleggingen wordt geplant. Ik neem je even mee naar die bijzondere dag…

Lees meer
Een sociale strontvlieg op Bali

Een sociale strontvlieg op Bali

Het is 6 uur in de ochtend. Ik sta op het dak van het hotel op Bali wanneer Jack de stilte verbreekt. “Where are you going so early in the morning?” De Australische man kan duidelijk zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij ziet mij elke ochtend vertrekken. Een aantal dagen geleden heeft hij mij getipt over deze plek. Boven op het dak kan je rondom half zes in alle stilte de hemel zien verkleuren bij het opkomen van de zon.

Lees meer
Er lopen verhalen los in de stad

Er lopen verhalen los in de stad

Ik laat mijzelf uit over de Ceintuurbaan richting het Vondelpark. Het is een regenachtige dag. Mijn blik is gericht op de natte tegels in de verte.
Een vrouw stapt de hoek om. Gele gympen steken af tegen de grijze natte tegels. Een kleurvolle verschijning loopt mij tegemoet.
Er is duidelijk iets gaande bij haar en het maakt mij nieuwsgierig.

Lees meer
Kleur! Een taal van licht.

Kleur! Een taal van licht.

Stel dat er een taal bestaat zonder woorden. Een taal die bijna iedereen woordloos spreekt. Een taal die wij elke dag met elkaar uitwisselen. Een taal die bestaat uit licht. Elke dag worden onze keuzes en gedrag beïnvloed. Wij maken op basis van deze taal beslissingen, zonder dat wij ons daar bewust van zijn. In 2019 heb ik een nieuwe taal geleerd. Een taal leren stond stiekem op mijn wishlist.

Lees meer

Contact

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische methode en voor haar inspiratie. Tevens danken wij Anne-Lies Small, zij van BLOEI! voor haar kennis, inspiratie en steun.

Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!