FAQ Kleurkaartleggingen

 

 

 

FAQ Kleurkaartleggingen

Duurt een Kleurkaartlegging lang?

Een kleurkaartlegging kan tussen de 10 en 30 minuten duren, inclusief het lezen van het verslag.

Je kiest zonder erbij na te denken, vanuit je gevoel. Bij sommige Kleurkaartleggingen kies je drie kleuren, bij de anderen weer 5. De kleuren zijn over het algemeen zo gekozen. Na de Kleurkaartlegging zie je bijna gelijk het resultaat. Per kleur ontvang je uitleg wat deze kleur je te vertellen heeft, wil je meer verdieping dan staat er ook in de tekst tussen welke kaarten een samenhang zit. De meeste tijd zit in het lezen en bij jezelf nagaan wat dit voor jou betekent.

 

Gebruikt Kracht van Kleur de kleurenpsychologie in de Kleurkaartleggingen?

Jazeker wordt de Kleurenpsychologie gebruikt in de Kleurkaartleggingen, maar meer dan dat.

De Kleurkaartleggingen zijn gebaseerd op vele praktijkervaringen door het leggen van honderden en honderden Kleurkaartleggingen. Ook heb ik gebruik gemaakt van mijn ervaringen en kennis die ik heb opgebouwd met de Colour Comfort Methode en Colournostics, mijn dank is groot aan Thelma van der Werff en Mary Ashby-Green die laatstgenoemde methodes hebben ontwikkeld. Daarnaast heb ik mij natuurlijk verdiept in de literatuur en de vele boeken die ik kon vinden over kleur uitgeplozen. Dus ja de betekenis van kleur, kleurenpsychologie, kleurentesten van nu en die van lang lang geleden.
De verschillende leggingen heb ik uitgeprobeerd, getest en verder ontwikkeld.

Kortom ik heb mij heerlijk ondergedompeld in kleur en zo zijn de Kleurkaartleggingen ontwikkeld.

 

Hoe kies ik de juiste kleur voor de Kleurkaartlegging?

Je kiest kleur heel intuïtief, op basis van je gevoel. Je concentreert je op de situatie of vraag en kiest vervolgens de kleur die daarbij past.

Je hoeft het niet te begrijpen waarom je een bepaalde kleur kiest. Soms kies je bijvoorbeeld jouw lievelingskleur voor een stomme situatie, dat lijkt misschien gek en toch is het precies de bedoeling omdat de betekenis van die kleur (de positieve of negatieve kant van die kleur) dan van belang is voor jouw situatie.

 

Kan iedereen een online Kleurkaartlegging doen?

Iedereen die kleuren kan kiezen kan een Kleurkaartlegging doen. Wanneer je een kind de kleuren laat kiezen dan zal je als volwassene wel het resultaat en de taal die gebruikt wordt versimpelen. De essentie blijft wel hetzelfde, net als de werking.

 

Kan ik een Kleurkaartlegging voor iemand anders doen?

Je kan natuurlijk een bepaalde situatie waarbij iemand een rol speelt centraal stellen, maar let er wel op dat wanneer jij de kleur kiest dan heeft het resultaat betrekking op jou.

Laat je de ander de kleuren kiezen, dan is het een ander verhaal. Met andere woorden de Kleurkaartlegging heeft betrekking op degene die de kleur kiest. Leg je de Kleurkaartlegging voor een ander dan laat je de ander de kleuren kiezen.

 

Kan ik iemand de Kleurkaartlegging cadeau doen?

Superleuk dat je de Online Kleurkaartlegging cadeau wilt doen, dat kan via deze link Geef een Online Kleurkaartlegging cadeau!

Je hebt dan de mogelijkheid om een ander e-mailadres in te vullen en een persoonlijk bericht te schrijven. De ontvanger krijgt dan een e-mail met jouw bericht en de persoonlijke link naar de Kleurkaartlegging. Een andere optie is dat je je eigen e-mailadres invult en dan de mail op een door jou gekozen moment doorstuurt.

 

Kan ik ook leren om Kleurkaartleggingen te geven?

Ja dat kan zeker! Er is een 5-daagse Masterclass Kleurkaartlegging. Je ontvangt dan het Kracht van Kleuren Deck en leert stap voor stap de verschillende leggingen en hoe deze te interpreteren voor jezelf en de ander.

Vooropleiding:
Colour Comfort Module 1: Leer en Ervaar de Kracht van Kleur

Heb je niet bovenstaande vooropleiding en geen andere cursus/opleiding waarbij je geleerd hebt waar de verschillende kleuren voor staan – dan kan je de 9-daagse Kleurentaal en Kleurkaartlegging opleiding doen, deze is inclusief de betekenis van 20 kleuren en je leert stap voor stap de Kleurkaartleggingen.

Wil je meer informatie klik dan hier en vraag jouw gratis gesprek met mij aan.

 

Kan je echt voor alles een Kleurkaartlegging doen?

Er zijn 5 verschillende soorten online Kleurkaartleggingen. Een kleurkaartlegging geeft inzicht in een bepaalde situatie of vraag, dus ja een Kleurkaartlegging kan je voor elke situatie of vraag die je hebt doen.

Uit een Kleurkaartlegging komt geen letterlijke JA of een NEE op een vraag, maar kan wel jouw kijk verduidelijken op de keuze waar je voor staat. De betekenis van de gekozen kleur nodigt je uit om jouw situatie of vraag in dat licht te bekijken. De kleur die jij kiest, kies je nooit zomaar en juist daarom belicht de kleur dat wat vaak onbewust een rol speelt in jouw vraag of situatie.

 

Kan je een Kleurkaartlegging doen wanneer je Kleurenblind bent?

Een supergoeie vraag. Heel eerlijk? Ik weet het niet.

Wel denk vermoed ik dat het een beetje lastig kan zijn, daarnaast heb je verschillende soorten kleurenblindheid. Wel zegt de theorie dat je niet alleen met je ogen kleur opvangt, maar ook met je huid, waardoor het effect van die bepaalde kleur – frequentie – er wel kan zijn. Wanneer je kleurenblind bent, zie je bepaalde kleuren niet, terwijl ze er wel zijn. De frequentie is er dus wel, alleen wordt deze frequentie niet omgezet of herkent als de kleur rood, groen of….
Iemand die kleurenblind is kan wel de kleuren kiezen op basis van het woord en op die manier zijn of haar inzicht vergroten met behulp van de tekst die hoort bij de kleur. Nieuwsgierig hoe dat zit ben ik altijd.

 

Kan je vaker dezelfde soort Kleurkaartlegging doen?

Ja, je kan een bepaalde Kleurkaartlegging zo vaak doen als je wilt.

Voor eenzelfde situatie of vraag is het wel raadzaam om dat niet op dezelfde dag te doen. Tenzij je vermoed dat je de kleuren vooral met je hoofd, je denken, gekozen hebt in plaats vanuit je gevoel. Dan kan je de Kleurkaartlegging het beste opnieuw doen om een zo goed mogelijk resultaat te hebben.

Anders is het beter om een paar dagen te wachten, de situatie is dan wellicht weer anders of jij staat er anders in of hebt een andere vraag.

 

Waarom werkt een Kleurkaartlegging zo goed?

Kleurkaartleggingen werken zo goed omdat ze op een eenvoudige toegankelijke manier het onbewuste bewust maken en dat wat je weet kan je veranderen.
Je kiest de kleur vanuit je gevoel, jouw gevoel heeft een bepaalde frequentie, net als kleur dat ook heeft. Je kiest intuïtief de kleur die het meest overeenkomt met de frequentie van jouw gevoel. Door de woorden achter de kleur te lezen, geef je woorden aan je gevoel.

De online Kleurkaartleggingen zijn natuurlijk ook zo goed omdat je ze op elk moment, vanuit waar je ook bent kan uit te voeren. Of je in de ochtend moedeloos aan de keukentafel zit, op kantoor vlak voor een belangrijk gesprek zit of midden in de nacht aan het kamperen bent, zolang je toegang hebt tot het internet met je telefoon of laptop kan je kleur altijd gebruiken om je inzicht rondom een situatie te vergroten.

 

Wat als ik er niet uitkom en het resultaat van de Kleurkaartlegging niet kan plaatsen?

De Kleurkaartleggingen zijn zo kloppend en eenvoudig, dat ik een soort van garantie durf te geven. Het resultaat brengt zaken aan het licht van dat wat onbewust een rol speelt in jouw vraag of situatie. Het is maar één keer voorgekomen – in al die jaren – dat iemand het resultaat niet kon plaatsen.
Kom je er echt niet uit en heb je gekozen vanuit je gevoel en niet vanuit je hoofd? Kan je van het resultaat echt geen chocola maken? Neem dan contact met me op en ik kijk kosteloos met je mee.

Wat ik dan wel van je vraag is om je persoonlijke link naar jouw Kleurkaartlegging met mij te delen en iets te vertellen over jouw situatie of vraag, zodat ik beter met je mee kan kijken. Als dat akkoord is dan help ik je graag op weg. Stuur een e-mail aan katrin@krachtvankleur.nl

 

Zijn Kleurkaartleggingen hetzelfde als Tarot?

Ja en Nee. Net als Tarot is Kleur een hulpmiddel om tot waardevolle inzichten te komen over je leven.  Dagelijks heb je te maken met vragen en keuzes en kom je op verschillende kruispunten te staan. Je kan je dan afvragen: welke kant moet ik op? Het te bewandelen pad is niet altijd helder, en dat kan zorgen voor onrust.

Zowel Tarot als de Kleurkaartleggingen helpen bij dat soort momenten en brengen nieuwe inzichten. Bij een Tarotlegging kies je met een gesloten deck willekeurig een kaart en laat je je leiden door de informatie die deze kaart of kaarten je brengen. Kleur kies je bewust, omdat deze correspondeert met je gevoel.

Een Kleurkaartlegging daarentegen maakt duidelijk wat onbewust een rol speelt, waar blokkades liggen, wat meewerkt of juist tegenwerkt, geeft inzicht in de oplossing of de route. Ook hier activeer je jouw innerlijke wijsheid. Soms ligt de innerlijke wijsheid net onder de oppervlakte en een andere keer ligt het dieper en verder weg. Kleur helpt om dat wat onbewust speelt bewust te maken.

De situatie zorgt voor een bepaald gevoel, vaak is het lastig om het gevoel dat de situatie of probleem geeft in woorden te vatten. Bij een Kleurkaartlegging kies je één van de kleuren vanuit je gevoel die past bij het antwoord op een gestelde vraag. Elke kleur heeft een eigen betekenis, een positieve en een negatieve kant. Vanuit de betekenis van de gekozen kleur ontstaan de woorden die passen bij het gevoel, de situatie, de blokkade en bijvoorbeeld de route of oplossing. Er zijn verschillende leggingen voor verschillende vragen. Je krijgt nieuwe inzichten, er ontstaat ruimte voor nieuwe levenspatronen en verandering.

Een Kleurkaartlegging maakt dat wat onbewust een rol speelt bewust. Het mooie is dat waar je je bewust van bent ook kan veranderen.

Tarot is willekeurig kiezen, waar een Kleurkaartlegging bewust kiest voor een bepaalde kleur.

 

Doe je ook face to face Kleurkaartleggingen op locatie?

Er is veel vraag naar Kleurkaartleggingen op locatie of persoonlijk, helaas kan ik elk uur van mijn leven maar één keer inzetten. Het mooie van de online Kleurkaartlegging is dat je deze dus altijd overal en wanneer dan ook kan doen. Ik heb mijzelf een klein beetje overbodig gemaakt en al mijn kennis gestopt in de online Kleurkaartleggingen. Soms doe ik het nog wel, gewoon omdat het zo fijn is om ook te doen, dus je kan het altijd vragen via mijn e-mail  😉

Mocht je behoefte hebben aan een verdiepend gesprek nadat je de online kleurkaartlegging hebt gedaan, dan kun je een 20-minuten sessie met mij inplannen. Voor de beschikbare opties kun je kijken op de pagina Verdiepende sessie Kleurkaartlegging.

 

Bekijk onderstaande video

Hierin wordt je meegenomen in het proces van een online Kleurkaartlegging.

Kies je kleurkaartlegging

Klik op de kleurkaartlegging van jouw keuze en je wordt doorgeleid naar de betaalmodus. Nadat de betaling is voltooid opent de kleurkaartlegging van jouw keuze automatisch. De uitkomst van jouw online kleurkaartlegging kan je te allen tijde teruglezen via de persoonlijke link die je na betaling gemaild krijgt.

Een kleurkaartlegging cadeau doen en de bevestigingsmail voorzien van jouw boodschap voor de ontvanger? Klik dan hier!

 

De ideale situatie

Deze kleurkaartlegging geeft op basis van 3 door jou gekozen kleurkaarten inzicht in de route naar jouw ideale situatie. Het vergroot je inzicht rondom een probleem of een kwestie en belicht de weg naar de oplossing of naar de ideale situatie.

 

Van probleem naar oplossing

Deze kleurkaartlegging geeft op basis van 5 door jou gekozen kleurkaarten inzicht in een specifiek probleem of kwestie. Je krijgt informatie over welk dieperliggende processen een rol spelen, wat werkt mee en wat zijn de hindernissen, welke aanpak of houding kan bijdragen aan de oplossing.

Bereik je verlangen

Kies deze uitgebreide kleurkaartlegging wanneer je inzicht wilt in jouw verlangen en hoe deze te bereiken. Kom er achter welke thema’s een rol spelen en waarom het nog niet gelukt is om jouw verlangen te verwezenlijken. Welke hindernissen liggen er? 

Kleur en je persoonlijkheid

Deze kleurkaartlegging laat je de aspecten van jouw karakter en potentie zien. Daarnaast geeft deze kleurkaartlegging ook inzicht in wat jouw kracht is en laat zien waar je uitdagingen liggen.

Kracht-van-Kleur-Kleurenbloem-de-website-voor-kleurkaartleggingen-en-kleurenpsychologie

Krijg inzicht in je leven

Kies deze uitgebreide 5 kleurkaartlegging wanneer je je inzicht wilt vergroten in jouw huidige leven op basis van de door jou gekozen kleuren. Kom er achter welke thema’s en hindernissen een rol spelen.
Ontdek jouw groei- en ontwikkelkansen.

 

De ervaring van anderen

★★★★★
Mooi en heel toepasselijk. Magenta is op dit moment echt mijn favoriet, daar word ik zo blij van. Bordeaux weerstand klopt ook. Mijn eigenwaarde mag wel beter , zo ook de zelfacceptatie. Olijf ik ben best wel chaotisch en dan is het fijn thuiskomen waar er meer balans is. Groei en ontwikkeling vind ik door mijn pad te gaan. En mijn creativiteit helpt me hierbij. Leuk ik ga dit zeker nog nalezen en er mee aan de slag.
- Wilma

★★★★★
Interessant en stimulerend
- Angeliek Van Zon

★★★★★
Heel bijzonder dat dit met kleuren kan. Het is ongelooflijk hoe dit op mij van toepassing is…
- An Smeekens

★★★★★
Treffend!
- Sylvia

★★★★★
Ik kreeg de kleurkaartlegging van probleem tot oplossing kado van een vriendin. Nooit iets met kleur gedaan en ik was sceptisch, maar jeetje, wat was het mooi en treffend.
- Edith

★★★★★
Katrín is een erg ontwapenend, gepassioneerde vrouw. Ze heeft me op een enthousiaste liefdevolle manier meegenomen in de kleurkaart legging. Het was onvoorstelbaar hoe treffend en helpend de ‘uitkomsten’ waren. Er werd echt een dieper weten aangeraakt waar ik aan herinnerd mocht worden. Het gaf mij helderheid en zelfs motivatie om nieuwe stappen te zetten. Lieve Katrín dankjewel 🙏🏻
- Evelien

★★★★★
Dank je wel Katrin, echt hoe mooi alles samenvalt dacht ik nog vanochtend dat ik deze nog wilde bestellen krijg ik hem van jou kadoo wat lief. Ik had gisteren ook nog meer bekeken op je site wat mooi allemaal. Ik weet inderdaad al heel veel over kleur maar het gebeurt ook vaak heel intuïtief bij mij dat is al heel fijn. Ik heb ook een diploma gehaald bij Civas als creatief therapeut daar zat ook kleur bij dit jaar heb ik ook nog op de vrije academie een workshop gevold symboliek en kleur was ook heel boeiend. Wat ik nu lees bij jou is heel mooi en geeft veel verduidelijking en nog meer verdieping en inzicht hoe en waar ik sta mooi hoe de kleuren en de plekken waar ze liggen elkaar goed aanvullen, dank je wel er voor. Zal zeker nog eens wat laten doen want ik wil ook meer weten hoe kleuren werken bij ondernemers en je website.
- Petra Cox

★★★★★
Maar dit wist ik al allemaal. Oke een bevestiging dat ik het goed doe en voel het heeft geen meer waarden sorry misschien heb ik er te veel van verwacht of is dit net te weinig informatie. Of ik heb al veel gedaan door de jaren heen en ik was gewoon nieuwsgierig of er nog meer informatie was toch bedankt het blijft interessant. Reactie Katrín: Dank je wel voor je reactie ,mijn complimenten want dat betekent waarschijnlijk ook dat je jezelf goed kent en wellicht veel met persoonlijke ontwikkeling bezig bent geweest. Deze Kleurkaartlegging is dan eerder een bevestiging, zoals je schreef. Houd je mailbox in de gaten 😉
- Petra Cox

★★★★☆
Verhelderend en aanzet tot meer verdieping
- Marianne

★★★★★
Prachtig om te ervaren wat kleuren kiezen vanuit intuïtie brengt. Herkenbaar in waar ik sta en wat mijn diepste verlangen is. Dank je wel hiervoor!
- Marja

★★★★★
Verrassend accuraat en helpend!
- Thessa Thijs

★★★★★
Hartstikke leuk om zo in begrijpbare taal te lezen over wat kleur je kan brengen of juist in de weg kan staan! Ik ga alles uitwerken zoals uitgelegd in de kaders 😁
- Janet

★★★★☆
Ben nieuwsgierig
- Nynke

★★★★★
❤️🤎🤍💛💜🧡💚💜
- Wendela

★★★★★
Een WoW moment, Magisch, kloppend, leuk om te doen!
- Wendela

★★★★★
Ik heb zelf de opleiding colour comfort gedaan. Ondanks dat ik weet welke kleuren waar voor staan, ben ik verrast door de manier waarop het raakt, kleur blijft verwonderen steeds weer.
- Colette

★★★★★
Klopt helemaal, bizar!
- Dolly

★★★★☆
Mooi
- Marjolein

★★★★★
Ongelofelijk mooi om te lezen dat de kleuren die ik instinctief uitkies zo overeenkomen met hetgeen ik voel. Hier heb ik iets aan en hier kan ik mee aan slag!
- Saskia

★★★★★
TOP ! Klopt en is zeker een hulp op je pad 💜 Dankbaar 😘
- Patricia Letsoin

★★★★☆
Verwoord goed wat ik onbewust eigenlijk al wist. Met de uitdagingen die naar voren komen, kan ik echt aan de slag
- Henriet

★★★★★
Heel interessant
- Monique

★★★★★
Verrast! Het klopt met hoe ik me voel en waar ik nu sta in het leven. En hopelijk waar ik naartoe ga...
- Belinda

★★★★☆
Leuk en doeltreffend
- Randolph

★★☆☆☆
Lastig te plaatsen in mijn eigen context.
- Laura

★★★★★
Prachtig! Komt zo overeen met deze periode in mijn leven
- Jacqueline Turenhout

★★★★☆
Grappig
- Laura

★★★★★
Kloppend en inspirerend
- Patty

★★★★★
Wow!! Ik sta versteld! Nog een bevestiging dat de kleuren wel degelijk kloppen. Ik heb me laten leiden door mijn gevoel tijdens het kleuren kiezen, maar misschien zat mijn klein stukje "weten" er ook tussen? Mijn worsteling op dit moment is dat ik na mijn reis hard geland ben thuis, dat ik het gevoel heb de verbinding die ik onderweg zo voelde kwijt ben. Ik wil een manier vinden ook in m'n dagelijks leven te kunnen verbinden...groetjes, Jessie
- Jessie

★★★★★
Klopt als een bus 😉 Ik heb inderdaad nog wat werk rond zelfzorg. Groetjes, Jessie
- Jessie

★★★★☆
Is wel leuk Om wederom een bevestiging te krijgen
- Mo

★★★★★
Heel duidelijke en heldere kaartlegging. Ik kan hier wel wat mee en ga dat ook doen. Bedankt!
- Sandra

★★★★★
Heel mooi, dank je! x
- Inga

★★★★★
Er is heel goed verwoord wat ik voel.
- Anja Nuijten

★★★★★
interessant!
- sammy
Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet zijn kleuren die voor mij bij vlagen lastig te grijpen zijn. Het zijn kleuren die volgens de Colour Comfort methode qua betekenis samenvallen. Soms liggen deze kleuren op het puntje van mijn tong en denk ik voorbarig: ‘Yes, ik heb je.’ Lichtelijk zenuwachtig werd ik van het ongrijpbare van deze kleuren en stiekem zelfs een beetje gefrustreerd. Dat was toch niet de bedoeling van de kleurencursus?

Lees meer
Naar Bali om de taal van kleur te leren

Naar Bali om de taal van kleur te leren

In 2019 heb ik een wonderlijke kleurenreis gemaakt. Een ervaring full colour met beide voeten op de grond.
Vrijheid en lef is wat Bali mij bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.
Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… ‘Better safe than sorry’ was mijn credo of zoiets. Hoewel?!? Het leren van de taal van kleur is een wonderlijk avontuur, zowel van binnen als buiten!

Lees meer

Meer kleurige blogs

Ga naar de blogpagina voor een overzicht van alle blogs waarin kleur de hoofdrol speelt.

Contact

Katrín Gudmundsson
katrin@krachtvankleur.nl

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische mooie methode en voor haar inspiratie.

Wil je zelf de cursus 'Colour Comfort Module 1: Leer en ervaar de Kracht van Kleur' volgen? Kijk hier voor meer informatie!

Het logo waarmee krachtvankleur.nl en Katrín Gudmundsson worden erkend als gecertificeerd coach en instructeur van de Colour Comfort Methode
Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!