De Kleurencursus

Leer en ervaar de Kracht van Kleur
interactieve kleurencursus – online en op locatie

Wil jij een professionele Kleurencoach worden en je onderscheiden als coach? 

Ontdek in deze Kleurencursus de unieke methodiek van Colour Comfort en maak samen met jouw cliënten gebruik van de kleurenpsychologie. In deze Kleurencursus leer je de taal van kleur inzetten voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zowel bij jezelf als bij jouw cliënt. Val op tussen alle andere coaches en onderscheid jezelf als coach door de taal van kleur toe te voegen in jouw werk of aan jouw vorm van coachen.

Afbeelding van Katrín Gudmundsson samen met het logo van gecertificeerd Colour Comfort Trainer

Leer in de Kleurencursus hoe je kleur inzet voor jezelf of voor jouw cliënten

Onbewust gebruiken wij elke dag de taal van kleur, gevoelsmatig kiezen we de kleuren die ons activeren, kalmeren of juist stimuleren. De kleuren die wij kiezen voor bijvoorbeeld onze kleding, interieur of het logo van een bedrijf bevat een schat aan informatie. De Colour Comfort methode is gebaseerd op de kleurenpsychologie en interpreteert kleurkeuzes en het effect van kleur op ons leven. Kleuren die we fijn of juist afstotelijk vinden, kleuren die we wel om ons heen willen hebben, maar bijvoorbeeld niet te dicht op de huid moeten zitten, kleuren die nooit gedragen zijn of weer verdwenen, het bevat waardevolle informatie over dieperliggende emoties, kwaliteiten, potentieel, verlangens, maar ook over blokkades, uitdagingen en dieper liggende patronen in het leven.
Mijn naam is Katrín Gudmundsson gecertificeerd trainer van de kleurencursus: Colour Comfort Methode

Waarom deze Kleurencursus?

 • De taal van kleur begrijpen geeft een dieper inzicht in jezelf en de ander
 • Je leert kleur interpreteren en hoe je de kracht van kleur inzet
 • De taal van kleur helpt om dat wat onbewust is bewust te maken
 • Kleur gaat voorbij de ratio, rechtstreeks naar het gevoel waardoor je inzicht krijgt wat er op een dieper niveau speelt
 • Het is een ideale tool om in te zetten voor jong en oud, maar ook voor mensen die minder talig zijn
 • Iedereen kan een kleur kiezen en als kleurentolk kan jij de kleur vertalen en zo jouw inzicht vergroten in datgene wat bij jezelf of de ander speelt
 • Het maakt je bewust hoe je een bepaalde boodschap met kleur uitdraagt
 • Je ontdekt de achterliggende betekenis van waarom bepaalde kleuren aanwezig zijn of juist ontbreken in je leven
  • Je leert hoe je met behulp van kleur de eigen emoties en die van anderen kan lezen en beïnvloeden
  • Na succesvolle afronding van de 3 modules van de Colour Comfort opleiding ben je een gecertificeerd Colour Comfortcoach.
Lees meer over de Colour Comfort Methode en de 3 modules, klap deze balk uit ►

De Colour Comfort Methode is ontwikkeld door Thelma van der Werff. Deze methode is gebaseerd op de kleurenpsychologie en het effect en de invloed van kleur op ons leven.

We zijn omringd door kleur en elke dag maken wij een keuze in kleur. Zo beginnen we bewust of onbewust met het kiezen van de kleur van onze kleding. De Colour Comfort methode richt zich op de kleuren die ons omringen – zoals de kleur in interieur, logo’s, marketing – maar met name op de kleurkeuze van de kleding. De kleuren die wij kiezen bevat een schat aan informatie. Om kleur in te kunnen zetten voor persoonlijke groei en ontwikkeling richt de Colour Comfort methode zich met name op de kleurkeuze van kleding.

Jouw kleur keuzes in kleding zijn:

 • Persoonlijk
 • Een reflectie van emoties, gevoel en hoe je behandeld wilt worden
 • Makkelijk te veranderen, waardoor je kan experimenteren met de invloed van kleur
 • Onder eigen controle, jij bepaalt jouw kleurkeuze

Kleur kan ieder persoon ondersteunen om hun eigen uniek-zijn naar buiten te brengen en volledig potentieel te benutten. De Colour Comfort methode interpreteert de kleurkeuzes aan de hand va 9 kleuraspecten.
Kleuren die we fijn of juist afstotelijk vinden, kleuren die we wel om ons heen willen hebben, maar bijvoorbeeld niet te dicht op de huid moeten zitten of de kleuren die we kiezen voor ons interieur of het logo voor een bedrijf, kleuren die nooit gedragen zijn of weer verdwenen het bevat waardevolle informatie over dieperliggende emoties, kwaliteiten, potentieel, verlangens, maar ook over blokkades, uitdagingen en dieper liggende patronen in het leven.

De 9 aspecten van kleur:

De Colour Comfort Methode gaat dieper in op de betekenis van de 9 aspecten van elk van de 17 kleuren. Hieronder zie de 9 kleuraspecten, waarvan de eerste 5 met de duiding.

1. Wat betekent het wanneer je een kleur nooit gedragen hebt?
Dit geeft inzicht in jouw conditionering en opvoeding.
2. Wat betekent het wanneer je onlangs gestart bent met een bepaalde kleur?
Dit geeft een emotionele verandering aan als gevolg van een ingrijpende persoonlijke ervaring
3. Wat betekent het wanneer je gestopt bent met het dragen van een kleur?
Ook hiervoor geldt dat het een emotionele verandering als gevolg van een ingrijpende persoonlijke ervaring aangeeft.
4. Wat betekent het wanneer je en kleur regelmatig draagt?
Hier ligt informatie over persoonlijkheid, talenten en eigenschappen
5. Wat als je een kleur te vaak kiest en overdoseert?
Dit geeft aan waar er ruimte is voor verdere persoonlijke ontwikkeling
6. Welke boodschap zit er in de tegenoverliggende kleur?
7. De balans tussen introvert en extravert hoe zie je dat terug in kleur?
8. Welke betekenis schuilt er achter de positionering van kleur, waar draag of gebruik jij kleur?
9. Hoe zet je kleur in om doelen en wensen te (h)erkennen en te verwezenlijken

De kleurkeuze laat verborgen talenten en potentieel zien en bewust en onbewuste gedragspatronen, het interpreteert doelen en wensen. Door kleur proactief in te zetten kun je kleur, als het ware je voor je laten werken en je laten ondersteunen in dat wat je wilt bereiken of veranderen bij jezelf of bij anderen.

 

De volledige kleurencursus bestaat uit 3 modules

 • Module 1 Leer en ervaar de kracht van kleur richt zich op het aanleren van de taal van kleur en vergroot de kennis ten aanzien van betekenis en werking van 19 kleur. Tijdens deze module ervaar je de kleur en leer je de woorden die behoren bij de kleur. Deze module bestaat uit 7 lessen.
 • Module 2 Inzicht en transformatie door kleur richt zich op de methode voor zelfontwikkeling.  In deze module leg je de basis om professioneel kleurencoach en kleurentolk te worden. Je leert de 9 kleuraspecten per kleur met een totaal van 17 kleuren, deze kennis geeft je de mogelijkheid om onbewuste en bewuste processen en patronen te herkennen, analyseren en pro-actief te veranderen. Module 2 is een uitbreiding en verdieping in de taal van kleur. Je gaat tijdens deze module de Colour Comfort methodiek en de kleurenkennis duiden en interpreteren door gericht te oefenen bij vrienden en familie. Deze module bestaat uit 7 lessen.
 • Module 3 Professioneel Kleurencoach richt zich op het eigen maken en uitvoeren van de Colour Comfort methodiek als kleurcoach. De verbanden tussen de kleuren worden verder uitgediept, de software wordt geoefend, er worden voorbeelden uit de praktijk besproken. Module 3 wordt gegeven door Hannie Waterman op een locatie in overleg in Nederland. Deze module wordt niet online gegeven. Aan het einde van deze module zal de cursist bij 12 proefpersonen de Colour Comfort methode hebben ingezet. Module 3 wordt afgerond tijdens een video-gesprek met Thelma van der Werff, waarna de cursist een officieel certificaat ontvang als Colour Comfort Coach. De cursist wordt na het behalen van module 3 en indien gewenst op de officiële internationale website van de Colour Comfort opgenomen als Kleurencoach. Module 3 bestaat uit 2 dagen op locatie gegeven door Hannie Waterman.

Certificering

Bij elke module ontvang je een zeer uitgebreid en waardevol handboek waarin alle kleuren en de behandelde stof is opgenomen. Bij volledige
aanwezigheid en afronding van de opdrachten ontvangt de cursist een certificaat. Na het doorlopen van alle drie de Colour Comfort
modules mag je jezelf gecertificeerd kleurentolk en kleurencoach noemen.

Voor wie is deze Kleurencursus?

De Colour Comfort methode is een opleiding die geschikt is voor iedereen die zich wil verdiepen en meer wilt ervaren en leren over de invloed en de kracht van kleur. Bijzonder aan deze methode is dat je de geleerde kleurentaal, jouw verworven kennis over kleur, direct kan inzetten voor jezelf of voor jouw cliënten. Deze kleurencursus is geschikt voor iedereen die met kleur werkt of nieuwsgierig is naar kleur, maar in het bijzonder voor:

 • therapeuten
 • (kinder)coaches
 • leerkrachten
 • imago-stylisten
 • ontwerpers/designers

Wat je kan verwachten van de Kleurencursus

Kleur is een taal en met de kleurencursus van Colour Comfort leer je niet alleen deze kleurentaal te interpreteren, maar ook hoe je deze kleur inzet voor persoonlijke groei en ontwikkeling bij jezelf en bij de ander. Na het voltooien van de gehele opleiding ben je een gecertificeerde Colour Comfortcoach – oftewel een professionele kleurentolk en coach.

Module 1: Leer en ervaar de kracht van kleur

Net als met het leren van een nieuwe taal, beginnen we in de Colour Comfort Module 1 met het leren van de woorden, de betekenis en de effecten van de 19 verschillende kleuren.

 • Je leert hoe we kleuren zien en hoe kleur invloed op ons uitoefent.
 • We behandelen de regenboogkleuren, 7 verschillende energiecentra en waar ze voor staan. Dit zijn de kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet.
 • We gaan tijdens de kleurencursus in detail in op de boodschap en emotie achter de 19 kleuren, niet alleen de theorie maar ook ga je deze zelf ervaren.
 • Om de kleur dieper te begrijpen en te voelen zullen we de kleuren persoonlijk ‘ervaren’ door te luisteren naar speciaal ontwikkelde inlevingsmeditaties. Het geeft een persoonlijke en directe ervaring over het effect dat kleur heeft op emoties.
Vele kleuren kleurpotloden vormen een hart met in het midden de quote van Katrín Gudmundsson van Kracht van Kleur - 'Luister naar kleur, want samen met je hart klopt dat altijd' - mobile version

 

 • We gaan creatief aan de slag om de kleur op een andere wijze te ervaren en te verwerken.
 • Iedere kleur wordt besproken zodat je een duidelijk inzicht krijgt waar de kleur voor staat, welke emotie en boodschap achter de kleur voor jou schuilt.
 • Je krijgt inzicht waarom bepaalde kleuren een uitdaging voor je zijn en hoe je deze struikelblokken kunt overwinnen

 

Na het afronden van Module 1 van de kleurencursus:

 • Weet jij hoe we kleuren zien en hoe kleuren ons beïnvloeden
 • Ken je de woorden die behoren bij de 19 kleuren
 • Herken je de taal van kleur en begrijpt deze
 • Kan jij deze kennis makkelijk toepassen in je dagelijks leven en in je werk
 • Heb je een duidelijk beeld van en inzicht in ieder van de 19 kleuren en welke boodschap en emotie zij uitdragen.
 • Kan je met deze kennis bewuste kleurkeuzes maken en kleur proactief inzetten.
 • Na succesvol afronden van de gehele module 1 krijgt de cursist het officiële Colour Comfort module 1 certificaat ondertekend door Thelma van der Werff met het prachtige en uitgebreide Handboek Colour Comfort module 1 met daarin alle behandelde informatie van de 19 kleuren.
 • Na succesvolle afronding van module 1 kan je door met de vervolgmodules en jezelf ontwikkelen tot gecertificeerd kleurcoach.

Ja! Ik wil de Kleurencursus – Online volgen

De kleurencursus start altijd met een kennismakingsgesprek, deze is geheel vrijblijvend. In het kennismakingsgesprek kan je al je vragen stellen en kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Wanneer er al een kleurencursus gepland staat dan kan je je daarbij aansluiten, meestal is het mogelijk om de online kleurencursus geheel aan te passen aan jouw agenda.

Laat de betekenis van kleur net zo gewoon worden als dat kleuren ons omringen
                                                                                                                           

Verander je kleur, verander je leven!

Neem contact met mij op over de kleurencursus Colour Comfort Methode

1 + 8 =

Wat anderen over de Kleurencursus zeggen…

Kleur per kleur werd ik ondergedompeld in de wereld van die specifieke kleur. Per kleur leerde ik  waar deze voor staat en welke emoties erin verborgen zitten. Na de cursus heb ik nu de tools om de theorie om te zetten en te toetsen aan de praktijk. Ik popel om het geleerde toe te passen bij mezelf en later eventueel bij anderen. Ik vermoed dat de volgende modules me hierbij verder zullen helpen. De basis is alvast gelegd.

Ik ben dankbaar dat de colour comfort methode op mijn pad kwam, ik ben ervan overtuigd dat deze me zal helpen mijn levensdoel te vinden.

Jessie

September 2021, Cursist Module 1 Colour Comfort: Leer en ervaar de Kracht van Kleur - online

Colour Comfort is een avontuur dat ik iedereen gun! Jezelf onderdompelen in een kleurrijk geheel en er ook nog veel van opsteken, wie wil dit nou niet? Ik vind het bijzonder dat je onbewust zo duidelijk kleur bekend. Heerlijk om hiermee bezig te zijn. Echt een aanrader!

 

 

 

 

Marleen

November 2021, Cursist Module 1 Colour Comfort: Leer en ervaar de Kracht van Kleur - online

Door deze cursus gaat je kleurrijke wereld open. Deze laat je beseffen wat kleuren voor betekenis hebben en met je doen. Door het gebruik van vele zintuigen krijgt deze cursus een diepere impact op je. Je wordt bewust van wat kleuren in deze wereld worden ingezet zowel op marketing gebied, maar ook de invloed op jezelf als persoon. Een aanrader om te volgen als je open staat voor deze kleurexplosie.

 

Marloes Welberg (leerkracht), beginnend ondernemer als creatieve coach

Juni 2022, Cursist Module 1 Colour Comfort: Leer en ervaar de Kracht van Kleur - online

Over de trainer:

“Katrín is super! Een leuke stem om naar te luisteren, een portie humor en goed uitgelegd.”

“Genoeg ervaring en kennis en een hele fijne persoonlijkheid”

“Heel duidelijk allemaal, haar stem neemt je makkelijk mee in de kleurmeditaties. Ze is enthousiast en dat brengt ze heel goed over”

“Katrin is als coach een enthousiaste dame die de materie met veel passie overbrengt.”

 

 

Cursisten over Module 1 Colour Comfort: 'Leer en ervaar de Kracht van Kleur' Online

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet zijn kleuren die voor mij bij vlagen lastig te grijpen zijn. Het zijn kleuren die volgens de Colour Comfort methode qua betekenis samenvallen. Soms liggen deze kleuren op het puntje van mijn tong en denk ik voorbarig: ‘Yes, ik heb je.’ Lichtelijk zenuwachtig werd ik van het ongrijpbare van deze kleuren en stiekem zelfs een beetje gefrustreerd. Dat was toch niet de bedoeling van de kleurencursus?

Lees meer
Naar Bali om de taal van kleur te leren

Naar Bali om de taal van kleur te leren

In 2019 heb ik een wonderlijke kleurenreis gemaakt. Een ervaring full colour met beide voeten op de grond.
Vrijheid en lef is wat Bali mij bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.
Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… ‘Better safe than sorry’ was mijn credo of zoiets. Hoewel?!? Het leren van de taal van kleur is een wonderlijk avontuur, zowel van binnen als buiten!

Lees meer

Meer kleurige blogs

Ga naar de blogpagina voor een overzicht van alle blogs waarin kleur de hoofdrol speelt.

Contact

Katrín Gudmundsson
katrin@krachtvankleur.nl

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische mooie methode en voor haar inspiratie.

Wil je zelf de cursus 'Colour Comfort Module 1: Leer en ervaar de Kracht van Kleur' volgen? Kijk hier voor meer informatie!

Het logo waarmee krachtvankleur.nl en Katrín Gudmundsson worden erkend als gecertificeerd coach en instructeur van de Colour Comfort Methode
Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!