Heel veel informatie met kleur als verbindende factor!
Inhoudsopgave
Afdrukken

Zijn Kleurkaartleggingen hetzelfde als Tarot?

Ja en Nee. Net als Tarot is Kleur een hulpmiddel om tot waardevolle inzichten te komen over je leven.  Dagelijks heb je te maken met vragen en keuzes en kom je op verschillende kruispunten te staan. Je kan je dan afvragen: welke kant moet ik op? Het te bewandelen pad is niet altijd helder, en dat kan zorgen voor onrust.

Zowel Tarot als de Kleurkaartleggingen helpen bij dat soort momenten en brengen nieuwe inzichten. Bij een Tarotlegging kies je met een gesloten deck willekeurig een kaart en laat je je leiden door de informatie die deze kaart of kaarten je brengen. Kleur kies je bewust, omdat deze correspondeert met je gevoel.

Een Kleurkaartlegging daarentegen maakt duidelijk wat onbewust een rol speelt, waar blokkades liggen, wat meewerkt of juist tegenwerkt, geeft inzicht in de oplossing of de route. Ook hier activeer je jouw innerlijke wijsheid. Soms ligt de innerlijke wijsheid net onder de oppervlakte en een andere keer ligt het dieper en verder weg. Kleur helpt om dat wat onbewust speelt bewust te maken.

De situatie zorgt voor een bepaald gevoel, vaak is het lastig om het gevoel dat de situatie of probleem geeft in woorden te vatten. Bij een Kleurkaartlegging kies je één van de kleuren vanuit je gevoel die past bij het antwoord op een gestelde vraag. Elke kleur heeft een eigen betekenis, een positieve en een negatieve kant. Vanuit de betekenis van de gekozen kleur ontstaan de woorden die passen bij het gevoel, de situatie, de blokkade en bijvoorbeeld de route of oplossing. Er zijn verschillende leggingen voor verschillende vragen. Je krijgt nieuwe inzichten, er ontstaat ruimte voor nieuwe levenspatronen en verandering.

Een Kleurkaartlegging maakt dat wat onbewust een rol speelt bewust. Het mooie is dat waar je je bewust van bent ook kan veranderen.

Tarot is willekeurig kiezen, waar een Kleurkaartlegging bewust kiest voor een bepaalde kleur.

 

Pin It on Pinterest