Krijg inzicht in jouw leven

Ontdek waar jouw groei- en ontwikkelingsmogelijkheden liggen

Bedank voor de betaling, je kunt nu jouw kleurkaartlegging doen!
Volg de instructie onder de kleurenbloem. Het kiezen van een kleur is een intuïtief proces. Probeer niet na te denken of te beredeneren waar een kleur voor staat. Herhaal de vraag en kies dan de kleur die het meeste bij je oproept. Bijvoorbeeld: “De kleur van mijn huidige situatie is…” 

Heb je een verkeerde kleur gekozen, klik dan op de knop ‘Reset’, dan worden alle kaarten weer blanco en kun je opnieuw beginnen. Klik je op ‘Opvragen’ dan krijg je het resultaat van de legging en kun je geen wijziging meer aanbrengen.

GEEN BETALING

Resultaat van de kleurkaartlegging ‘Krijg inzicht in je leven

Per kleurkaart komt er een gegenereerde tekst. De kwaliteiten en capaciteiten van de gekozen kleur spelen een rol in jouw situatie. Een kleur heeft een positieve en een negatieve kant, het is aan jou om te bepalen welke aspecten en eigenschappen van de beschreven kleur van toepassing is op jouw specifieke situatie. Neem de tijd om de uitleg van de kleur tot je te nemen.

Samenhang tussen de kaarten
Onderling hebben de kleurkaarten een samenhang. Het kan voor verdieping zorgen indien je de onderlinge samenhang vindt tussen de verschillende kaarten.

Het bekijken en interpreteren van kaarten 1 en 2 en daarna de samenhang tussen 3, 4 en 5 analyseren kan leiden tot diepere inzichten.

1. Huidige situatie

{KLEUR1}

Huidige situatie

Je hebt {kleur1} gekozen als de kleur die jouw leven of situatie op dit moment weergeeft. De eigenschappen en aspecten van deze kleur kunnen een heldere kijk geven op je situatie en je inzicht vergroten in datgene dat er op dit moment (mee)speelt in je leven.

{OMSCHRIJVING1}

 

2. Hindernissen

{KLEUR2}

Hindernissen

Je hebt {kleur2} gekozen als de kleur die niet meewerkt, de kleur die in de weg staat. Deze kleur geeft weer wat jouw situatie lastig(er) maakt. De eigenschappen en aspecten van de kleur laten zien wat veel aandacht en/of energie kost in je leven op dit moment.

{OMSCHRIJVING2}

 

Samenhang interpreteren

Kleurkaart 1 en 2: Bekijk welke aspecten van toepassing zijn in jouw leven.
Kleurkaart 2 ‘Hindernissen’, geeft de belemmeringen of blokkades weer in je leven. De kaart kan ook aangeven dat jouw energie en tijd op dit moment vooral naar andere activiteiten of bezigheden uitgaan. De eigenschappen en de capaciteiten van deze kleur kunnen de eventuele negatieve kant van kleurkaart 1 in stand houden. Zoek de overeenkomsten, tegenstellingen of de verbinding tussen de eigenschappen en capaciteiten van kleurkaart 1 en 2.

3. Helpt mee

{KLEUR3}

Helpt mee

Je hebt {kleur3} gekozen als de kleur die meewerkt. Deze kleur geeft weer wat jou helpt op dit moment. De eigenschappen en aspecten van de kleur laten zien wat jou ondersteund, wat energie geeft en wat je verder op weg helpt in je leven op dit moment.

{OMSCHRIJVING3}

 

4. Het proces

{KLEUR4}

Het proces

Je hebt {kleur4} gekozen als de kleur die meespeelt op de achtergrond; het dieperliggende proces. De eigenschappen en aspecten van deze kleur laten zien welk processen of thema’s er op de achtergrond meespelen in jouw leven op dit moment. 

{OMSCHRIJVING4}

 

5. Ontwikkeling en groei

{KLEUR5}

Ontwikkeling en groei

Je hebt {kleur5} gekozen als de kleur die staat voor ontwikkeling en groei. De eigenschappen en aspecten van deze kleur laten zien in welke richting of op welke gebieden dit kan liggen. De eigenschappen van de kleur geven aan op welk gebied, met welke houding of op welke wijze jouw focus kan liggen zodat verdere groei en ontwikkeling kan ontstaan in jouw leven.

{OMSCHRIJVING5}

 

De onderlinge samenhang interpreteren

Kleurkaarten 2 en 5: Kleurkaart 2 kan de ontwikkeling of groei zoals beschreven in kleurkaart 5 in de weg zitten en het resultaat doen vertragen of verhinderen (dat kan bijvoorbeeld indien je door familieomstandigheden niet volledig toekomt aan jezelf). Kijk welke rol kleurkaart 2 heeft ten opzichte van kleurkaart 5 in jouw leven.

Kleurkaarten 3 en 5: De eigenschappen van deze kaarten vullen elkaar idealiter aan. Kleurkaart 3 draagt bij aan groei en ontwikkeling. Is dat niet het geval? Bedenk dan wat de eigenschappen van kleurkaart 3 jou brengen. Is het ontspanning? Is het bescherming? Is het escapisme? Het kan zijn dat de eigenschappen van deze kleur jou weliswaar tot steun zijn, maar jouw ontwikkeling niet verder brengt of de situatie niet ten goede komt. Stel dat kleurkaart 3 vooral staat voor sociale activiteiten en feestvieren en kleurkaart 5 juist staat voor de tijd nemen voor bezinning dan kan kleurkaart 3 in de weg zitten, ondanks dat het jouw ontspanning brengt en deze kaart tot steun is en meewerkt. Kijk hoe deze twee kaarten voor jou samenhangen.

Kleurkaart 4: Deze kaart kan duiden op een fase of een thema in jouw leven waarin je nu (nog) zit. Het staan voor een dieper en verborgen aspect en thema’s in je leven. Bijvoorbeeld het vergroten van eigenwaarde, zelfontplooiing, overwinnen van angsten, grenzen stellen, het vieren van het leven, het verwerken van trauma, eenzaamheid e.d..Kijk welke eigenschappen van de gekozen kleur passen bij jouw situatie op dit moment. Kaart 4 is van invloed op het geheel. Kijk per kleurkaart hoe deze staat ten opzichte van kleurkaart 4. Waar zit je nu in het proces? Sta je in het begin, midden in of ben je met de laatste loodjes bezig?

Kleurkaart 5: De eigenschappen en capaciteiten van deze kleurkaart laten zien waar er meer van mag zijn in jouw leven. Door deze meer in je leven te integreren ontstaat er groei en verdere ontwikkeling.

Wat vindt je van deze online kleurkaartlegging?

 

Jouw naam
Waardering
Wat vindt je van deze kleurkaartlegging?

Verdiepende sessie over kleurkaartlegging?

Misschien heb je behoefte aan een verdiepend gesprek over het resutaat van jouw persoonlijke kleurkaartlegging. Je kunt een verdiepende sessie van 20 minuten met Katrín inplannen. Klik hier voor meer informatie. 

Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!