Bereik je verlangen

De kleurkaartlegging waarin je de weg naar jouw verlangen ontdekt

Je hebt deze online kleurkaartlegging van iemand cadeau gekregen. Een mooi cadeau dat je gaat helpen om nieuwe inzichten te krijgen.

Je kunt nu jouw persoonlijke kleurkaartlegging doen! Wil je eerst meer weten over de online kleurkaartlegging, klik dan hier voor een uitlegfilmpje.

Volg de instructie onder de kleurenbloem. Het kiezen van een kleur is een intuïtief proces. Probeer niet na te denken of te beredeneren waar een kleur voor staat. Herhaal de vraag en kies dan de kleur die het meeste bij je oproept. Bijvoorbeeld: “De kleur van mijn huidige situatie is…”

Heb je een verkeerde kleur gekozen, klik dan op de knop ‘Reset’, dan worden alle kaarten weer blanco en kun je opnieuw beginnen. Klik je op ‘Opvragen’ dan krijg je het resultaat van de legging en kun je geen wijziging meer aanbrengen.

GEEN BETALING

Resultaat van de kleurkaartlegging ‘Bereik je verlangen

Per kleurkaart komt er een gegenereerde tekst. De kwaliteiten en capaciteiten van de gekozen kleur spelen een rol in jouw situatie. Een kleur heeft een positieve en een negatieve kant, het is aan jou om te bepalen welke aspecten en eigenschappen van de beschreven kleur van toepassing is op jouw specifieke situatie. Neem de tijd om de uitleg van de kleur tot je te nemen.

Samenhang tussen de kaarten
Onderling hebben de kleurkaarten een samenhang. Het kan voor verdieping zorgen indien je de onderlinge samenhang vindt tussen de verschillende kaarten.

Het bekijken en interpreteren van kaarten 1 en 2 en daarna de samenhang tussen 3, 4 en 5 analyseren kan leiden tot diepere inzichten.

1. Het verlangen

{KLEUR1}

1. Het verlangen

Je hebt {kleur1} gekozen als de kleur van jouw verlangen. De eigenschappen en aspecten van deze kleur kunnen jou een heldere kijk geven op de situatie en je inzicht vergroten in datgene dat er op dit moment (mee)speelt in jouw verlangen.

{OMSCHRIJVING1}

 

2. Tegenwerking

{KLEUR2}

2. Tegenwerking

Je hebt {kleur2} gekozen als de kleur die niet meewerkt, de kleur die in de weg zit. De eigenschappen en aspecten van de kleur laten zien wat veel aandacht en/of energie kost in je leven op dit moment en wat van invloed is op het bereiken van jouw verlangen.

{OMSCHRIJVING2}

 

Samenhang interpreteren

Kleurkaart 1 en 2: Bekijk welke aspecten van toepassing zijn in jouw leven.
Kleurkaart 2 ‘Tegenwerking’, geeft de belemmeringen of blokkades weer in je leven. De kaart kan ook aangeven dat jouw energie en tijd op dit moment vooral naar andere activiteiten of bezigheden uitgaan. De eigenschappen en de capaciteiten van deze kleur kunnen de eventuele negatieve kant van kleurkaart 1 in stand houden. Zoek de overeenkomsten, tegenstellingen of de verbinding tussen de eigenschappen en capaciteiten van kleurkaart 1 en 2.

3. Helpt mee

{KLEUR3}

3. Helpt mee

Je hebt {kleur3} gekozen als de kleur die meewerkt. Deze kleur geeft weer wat jou helpt op dit moment. De eigenschappen en aspecten van de kleur laten zien wat jou ondersteund en wat je verder op weg helpt richting jouw verlangen.

{OMSCHRIJVING3}

 

4. Het proces

{KLEUR4}

4. Het proces

Je hebt {kleur4} gekozen als de kleur die meespeelt op de achtergrond; het proces. De eigenschappen en aspecten van deze kleur laten zien welk dieperliggende processen of thema’s er op de achtergrond meespelen in jouw leven op dit moment.

{OMSCHRIJVING4}

 

5. De route

{KLEUR5}

5. De route

Je hebt {kleur5} gekozen als de kleur die meespeelt als de route naar jouw verlangen. De eigenschappen en aspecten van deze kleur laten zien in welke richting de route en de oplossing kunnen liggen om zo jouw verlangen te bereiken en te verwezenlijken.

{OMSCHRIJVING5}

 

De onderlinge samenhang interpreteren

Kleurkaarten 2 en 5: Kleurkaart 2 kan de weeg naar jouw verlangen zoals beschreven in kleurkaart 5 in de weg zitten en daarmee het resultaat doen vertragen of verhinderen (dat kan bijvoorbeeld indien je door familieomstandigheden niet volledig toekomt aan jezelf of aan dat gene wat nodig is om jouw verlangen te bereiken). Kijk welke rol kleurkaart 2 heeft ten opzichte van kleurkaart 5 in jouw leven.

Kleurkaarten 3 en 5: De eigenschappen van deze kaarten vullen elkaar idealiter aan. Kleurkaart 3 draagt bij aan de het bereiken van jouw verlangen. Ze liggen in elkaars verlengden. Klopt dat ook voor jou? Wanneer dat niet zo is, bedenk dan wat de eigenschappen van kleurkaart 3 jou brengen. Is het ontspanning of plezier? Is het bescherming? Is het escapisme? Het kan zijn dat de eigenschappen van deze kleur jou weliswaar tot steun zijn, maar je niet dichterbij jouw verlangen brengt of de situatie ten goede komt. Stel dat kleurkaart 3 vooral staat voor sociale activiteiten en feestvieren en kleurkaart 5 staat voor de tijd nemen voor bezinning, dan kan kleurkaart 3 in de weg zitten, ondanks dat het jou ontspanning brengt en steunt. Kijk hoe deze twee kaarten voor jou samenhangen.

Kleurkaart 4: Deze kaart kan duiden op een fase of een thema in jouw leven waarin je nu (nog) zit. Het staat voor dieper en/of verborgen aspecten en thema’s in je leven die van invloed zijn op jouw verlangen. Bijvoorbeeld rondom eigenwaarde, zelfontplooiing, overwinnen van angsten, identiteit, grenzen stellen, het vieren van het leven, het verwerken van trauma, eenzaamheid e.d..Kijk welke eigenschappen van de gekozen kleur passen bij jouw situatie op dit moment. Kaart 4 is van invloed op het geheel. Kijk per kleurkaart hoe deze staat ten opzichte van kleurkaart 4. Waar zit je nu in het proces? Sta je aan het begin, er midden in of ben je met de laatste loodjes bezig? 

Kleurkaart 5: De eigenschappen en capaciteiten van deze kleurkaart laten zien waar de oplossingsmogelijkheden liggen. Het laat zien welke houding of langs welke weg jouw verlangen te bereiken is. Kijk welke aspecten vooral van belang zijn, laat daar meer van zijn in jouw leven of benader en bereik via deze weg jouw verlangen, stap voor stap. Bepaal na de kleurkaartlegging wat jouw eerste stap zal zijn richting jouw verlangen! 

Wat vindt je van deze online kleurkaartlegging?

 

Jouw naam
Waardering
Wat vindt je van deze kleurkaartlegging?
Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!