Van probleem naar oplossing

De meest informatieve kleurkaartlegging voor de weg naar de oplossing

Je hebt deze online kleurkaartlegging van iemand cadeau gekregen. Een mooi cadeau dat je gaat helpen om nieuwe inzichten te krijgen.

Je kunt nu jouw persoonlijke kleurkaartlegging doen! Wil je eerst meer weten over de online kleurkaartlegging, klik dan hier voor een uitlegfilmpje.

Volg de instructie onder de kleurenbloem. Het kiezen van een kleur is een intuïtief proces. Probeer niet na te denken of te beredeneren waar een kleur voor staat. Herhaal de vraag en kies dan de kleur die het meeste bij je oproept. Bijvoorbeeld: “De kleur van mijn huidige situatie is…”

Heb je een verkeerde kleur gekozen, klik dan op de knop ‘Reset’, dan worden alle kaarten weer blanco en kun je opnieuw beginnen. Klik je op ‘Opvragen’ dan krijg je het resultaat van de legging en kun je geen wijziging meer aanbrengen.

GEEN BETALING

Resultaat van de kleurkaartlegging ‘Van probleem naar oplossing

Per kleurkaart komt er een gegenereerde tekst. De kwaliteiten en capaciteiten van de gekozen kleur spelen een rol in jouw situatie. Een kleur heeft een positieve en een negatieve kant, het is aan jou om te bepalen welke aspecten en eigenschappen van de beschreven kleur van toepassing is op jouw specifieke situatie. Neem de tijd om de uitleg van de kleur tot je te nemen.

Samenhang tussen de kaarten
Onderling hebben de kleurkaarten een samenhang. Het kan voor verdieping zorgen indien je de onderlinge samenhang vindt  tussen de verschillende kaarten.

Het bekijken en interpreteren van kaarten 1 en 2 en daarna de samenhang tussen 3, 4 en 5 analyseren kan leiden tot diepere inzichten.

1. Het probleem

{KLEUR1}

1. Het probleem

Je hebt {kleur1} gekozen als de kleur voor het probleem. De eigenschappen en aspecten van deze kleur kunnen een heldere kijk geven en je inzicht vergroten in het probleem.

{OMSCHRIJVING1}

 

2. Tegenwerking

{KLEUR2}

2. Tegenwerking

Je hebt {kleur2} gekozen als de kleur die niet meewerkt, de kleur die in de weg staat en eventueel afleidt of blokkeert. Deze kleur geeft weer wat jouw situatie lastig(er) maakt. De eigenschappen en aspecten van de kleur laten zien wat veel aandacht en/of energie kost in je leven op dit moment.

{OMSCHRIJVING2}

 

De samenhang interpreteren

Kleurkaart 1 en 2: Bekijk welke aspecten van toepassing zijn in jouw leven.
Kleurkaart 2 ‘Tegenwerking’, geeft de belemmeringen of blokkades weer in je leven. De kaart kan ook aangeven dat jouw energie en tijd op dit moment vooral naar andere activiteiten of bezigheden gaan. De eigenschappen en de capaciteiten van deze kleur kunnen de eventuele negatieve kant van kleurkaart 1 in stand houden. Zoek de overeenkomsten, tegenstellingen of de verbinding tussen de eigenschappen en capaciteiten van kleurkaart 1 en 2.

3. Helpt mee

{KLEUR3}

3. Helpt mee

Je hebt {kleur3} gekozen als de kleur die meewerkt. Deze kleur geeft weer wat jou helpt op dit moment. De eigenschappen en aspecten van de kleur laten zien wat jou ondersteund en wat je verder op weg helpt.

{OMSCHRIJVING3}

 

4. Het proces

{KLEUR4}

4. Het proces

Je hebt {kleur4} gekozen als de kleur die meespeelt op de achtergrond; het proces. De eigenschappen en aspecten van deze kleur laten zien welk processen of thema’s er op de achtergrond meespelen in jouw leven op dit moment.

{OMSCHRIJVING4}

 

5. De oplossing

{KLEUR5}

5. De oplossing

Je hebt {kleur5} gekozen als de kleur die staat voor de oplossing van het probleem. De eigenschappen en aspecten van deze kleur laten zien in welke richting de oplossing kan liggen.

{OMSCHRIJVING5}

 

De onderlinge samenhang interpreteren

Kleurkaarten 2 en 5: Kleurkaart 2 kan de oplossing zoals beschreven in kleurkaart 5 in de weg zitten en daarmee het resultaat doen vertragen of verhinderen (dat kan bijvoorbeeld indien je door familieomstandigheden niet volledig toekomt aan jezelf of aan dat gene wat nodig is om het probleem op te lossen). Kijk welke rol kleurkaart 2 heeft ten opzichte van kleurkaart 5 in jouw leven.

Kleurkaarten 3 en 5: De eigenschappen van deze kaarten vullen elkaar idealiter aan. Kleurkaart 3 draagt bij aan de oplossing. Klopt dat ook voor jou? Wanneer het toch niet bijdraagt aan de oplossing bedenk dan wat de eigenschappen van kleurkaart 3 jou brengen. Is het ontspanning of plezier? Is het bescherming? Is het escapisme? Het kan zijn dat de eigenschappen van deze kleur jou weliswaar tot steun zijn, maar je niet dichterbij de oplossing brengt of de situatie ten goede komt. Stel dat kleurkaart 3 vooral staat voor sociale activiteiten en feestvieren en kleurkaart 5 staat voor de tijd nemen voor bezinning, dan kan kleurkaart 3 in de weg zitten, ondanks dat het jou ontspanning brengt en steunt. Kijk hoe deze twee kaarten voor jou samenhangen.

Kleurkaart 4: Deze kaart kan duiden op een fase of een thema in jouw leven waarin je nu (nog) zit. Het staat voor dieper en/of verborgen aspecten en thema’s in je leven. Bijvoorbeeld eigenwaarde, zelfontplooiing, overwinnen van angsten, grenzen stellen, het vieren van het leven, het verwerken van trauma, eenzaamheid e.d..Kijk welke eigenschappen van de gekozen kleur passen bij jouw situatie op dit moment. Kaart 4 is van invloed op het geheel. Kijk per kleurkaart hoe deze staat ten opzichte van kleurkaart 4. Waar zit je nu in het proces? Sta je in het begin, midden in of ben je met de laatste loodjes bezig? 

Kleurkaart 5: De eigenschappen en capaciteiten van deze kleurkaart laten zien waar de oplossingsmogelijkheden liggen. Het laat zien welke houding of langs welke weg de oplossing gevonden kan worden. Kijk welke aspecten vooral van belang zijn, laat daar meer van zijn in jouw leven of benader het probleem via deze weg richting de oplossing.

Wat vindt je van deze online kleurkaartlegging?

 

Jouw naam
Waardering
Wat vindt je van deze kleurkaartlegging?

Verdiepende sessie over kleurkaartlegging?

Misschien heb je behoefte aan een verdiepend gesprek over het resutaat van jouw persoonlijke kleurkaartlegging. Je kunt een verdiepende sessie van 20 minuten met Katrín inplannen. Klik hier voor meer informatie. 

Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!