Katrín Gudmundsson Bekent Kleur

Over wie ik ben, waar ik vandaan kom, mijn leven en dromen

Liefde, Compassie, Dankbaarheid, Creatief, Vindingrijk, Avontuurlijk en alles zoveel mogelijk met een lach en een knipoog. Dit zijn mijn kernwaarden en kompas in het leven. Alles wat ik doe komt voort uit deze waarden. Wanneer ik mijn waarden vertaal in kleur: Rood, Roze, Oranje, Turkoois, Blauw, Geel, Groen bijna de regenboog 😉 

Ik ben Katrín Gudmundsson, geboren en getogen met de IJslandse nationaliteit in Amsterdam in het jaar 1972.
Een trotse moeder van een volwassen zoon en dochter. In 2009, na een relatie van 21 jaar, ontstond er een hele nieuw fase. Met vallen en opstaan heb ik mijzelf weer opnieuw uitgevonden, terug naar mijn kern. In 2018 heb ik Roy ontmoet, ‘it happened at Happn’ van verliefd, verloofd naar getrouwd op 12-09-21. Wat een heerlijk avontuur!

Het logo waarmee krachtvankleur.nl en Katrín Gudmundsson worden erkend als gecertificeerd coach en instructeur van de Colour Comfort Methode
Het logo waarmee krachtvankleur.nl en Katrín Gudmundsson worden erkend als gecertificeerd coach en instructeur van de Colour Comfort Methode

Hulpverlener in hart en nieren

Ik heb veel van de wereld gezien en hoop nog zoveel meer te ontdekken. Ik ben een hulpverlener in hart en nieren en in een ver verleden heb ik mijn diploma behaald aan de Sociale Academie en later ook de Master of Education. Vele trainingen, cursussen en opleidingen heb ik doorlopen. Leergierig en nieuwsgierigheid passen ook wel bij mij.

Onderwijs en hulpverlening

In de afgelopen 30 jaar heb ik met veel plezier en gedrevenheid gewerkt in onderwijs- en hulpverleningsinstellingen. Mijn werkzaamheden waren divers, maar altijd stond de jongere daarin centraal. Ik heb dan ook vele jongeren, gezinnen, scholen, gemeentes mogen begeleiden, adviseren, trainen en ondersteunen.

2018 het begin van een nieuw leven

 De start van 2018 bracht een kantelpunt in mijn leven, een moeilijk maar noodzakelijk en waardevol begin naar zoveel moois. Het was ook het jaar dat ik de jaaropleiding 365 dagen Succesvol heb doorlopen. Veel heb ik daar geleerd over persoonlijke groei, over dromen en verlangens, over relaties en bovenal de relatie met mijzelf. Kennis die ik verweef in alles wat ik ontwikkel.

Colour Comfort en Colournostics

In 2019 heb ik de Colour Comfort opleiding gevolgd, deels op Bali. Dit is een coachingsmethode gebaseerd op de kleurenpsychologie. Elke kleur heeft een boodschap, heeft iets te vertellen. Kleur kan je inzicht geven in wat er in je leven speelt. Door te weten wat het effect van kleur is, wat kleur te vertellen heeft, kan je bewust gebruik maken van de kracht van kleur. Sinds 2020 ben ik ook gecertificeerd Trainer van Colour Comfort en een Colournostics Coach.  Colournostics is gebaseerd op de Kleurenpsychologie en NLP en zorgt voor het vergroten van inzicht en grip op onbewuste (denk)patronen in je leven. Samen met de founders van Colournostics hebben Roy en ik het Colournostics.online platform ontwikkeld. Magisch mooi.

Kracht van Kleur en de Online Kleurkaartleggingen

2020 was het jaar van onderzoeken, bouwen en ontwikkelen. De website Kracht van Kleur met de online Kleurkaartleggingen zag het licht. Met de website is het raadplegen van kleur toegankelijk geworden voor iedereen, een belangrijk onderdeel van mijn persoonlijke missie rondom kleur. Kleur heeft mij zoveel gebracht en die kennis wil ik delen met iedereen, zodat de betekenis van kleur net zo gewoon is zoals het gewoon is dat kleuren ons omringen.  

Het boek: De juf die geen juf is

Sinds januari 2020 schrijf ik wekelijks een column over mijn ervaringen met jongeren, dat deed ik eerst op het blogplatform Blogzinnig. Eén van de blogs is viraal gegaan en opgepikt en gepubliceerd op de website van Omdenken en op Stichting Nivoz, het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedzaken. Eind 2020 is het boek ‘De Juf, die geen Juf is’ uitgekomen waarin alle oude en nieuwe columns gebundeld zijn. Een droom die is uitgekomen! De derde druk is in de maak. Meer lezen daarover? Kijk op www.dejufdiegeenjufis.nl 

Azië droom

Februari 2020 zijn Roy en ik nog een prachtige droom van ons gaan onderzoeken, tijdens een lang verblijf in Azië. Helaas hebben wij dit al na 6 weken moeten onderbreken vanwege het coronavirus. Een goede beslissing om terug naar Nederland te gaan, know your priorities en die lagen in Nederland. De droom gaat door met zo hier en daar een aanpassing, het kan alleen maar beter worden!

Kracht van kleur - Katrín kijkt vanuit zwembad over de turquoise zee van Bali
De Juf die geen Juf is geschreven door Katrín Gudmundsson
Kracht van kleur - Katrín helpt een dame op een bankje

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk gaat als een rode draad door mijn leven, zeker in tijden wanneer er sprake is van nood of een crisis. Van vluchtelingenwerk, ondersteunen van eenzame ouderen, tot het inzetten tijdens corona voor jongeren en hun geestelijk welbevinden. Ik vind het belangrijk om mensen in psychische nood bij te staan, omdat ik weet wat het is. Iets voor de ander betekenen heeft mijn leven enorm verrijkt.

‘Be a rainbow in somebody’s cloud’

Een uitspraak van Maya Angelou, ze beschrijft wat mijn uitgangspunt is in het leven: durf het verschil te maken voor jezelf en de ander.

 

Mijn passie

Mijn drive en passie is om mensen, jong of oud, weer op koers en in beweging te brengen, door de ander in zijn of haar kracht zetten. Het innerlijke kompas (weer) te activeren, zodat dromen en verlangens gevoeld en geleefd kunnen worden.

Bijdragen aan het herstellen of versterken van het contact met jezelf, de kern, je innerlijke stem weer laten horen. In de kern van jezelf ligt namelijk altijd het antwoord én daarmee ook de oplossing.

Wanneer je ervaart dat jij de piloot bent van jouw eigen leven en dat je een keuze hebt, kan de energie weer stromen en voelt het leven lichter, luchtiger, leuker, speelser en vrijer.

Mijn drive is om het leven van de ander zachter te maken, compassie te vergroten voor zichzelf en de ander. Laat het licht van binnen naar buiten schijnen. Zo heerlijk is dat! Ik weet het uit eigen ervaring: het is de weg naar een zachter en lichter leven… 

De Kracht van Kleur

Met deze website en met de kleurkaartleggingen maak ik de taal van kleur toegankelijk voor iedereen, waardoor inzicht op een unieke wijze kan worden vergroot en een ander perspectief kan worden geboden. Kleur is een wonderlijk mooie en magische tool om inzicht te krijgen in wat er in ons leven speelt. Kleur bewust inzetten is het begin van een ander leven.

Eenmaal de taal van kleur ontdekt is er geen weg meer terug.

Samen lukt het altijd om de kern weer in het licht te brengen en een kleurrijke regenboog te creëren, op weg naar de zon achter de wolken.

En verder…
Op de website DroomDurfDoe.nl vind je informatie over meer van onze diensten en producten.

Wat ik nog meer leuk vind behalve kleur, reizen en schrijven?
Fotograferen, muziek, dansen, bloemen en bellen blazen…

Met liefs, 

Katrín
Kracht van kleur - Zeepbellen
Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet en de Kleurencursus

Lila, lavendel, violet zijn kleuren die voor mij bij vlagen lastig te grijpen zijn. Het zijn kleuren die volgens de Colour Comfort methode qua betekenis samenvallen. Soms liggen deze kleuren op het puntje van mijn tong en denk ik voorbarig: ‘Yes, ik heb je.’ Lichtelijk zenuwachtig werd ik van het ongrijpbare van deze kleuren en stiekem zelfs een beetje gefrustreerd. Dat was toch niet de bedoeling van de kleurencursus?

Lees meer
Naar Bali om de taal van kleur te leren

Naar Bali om de taal van kleur te leren

In 2019 heb ik een wonderlijke kleurenreis gemaakt. Een ervaring full colour met beide voeten op de grond.
Vrijheid en lef is wat Bali mij bracht. Vooral omdat ik ondanks allerlei hobbels toch de durf had om eens gek te doen. Zonder dat ik kon overzien hoe maanden verder mijn leven eruit zou zien, zo veel onzekerheden, om nog maar te zwijgen over het onbekende Bali.
Een enorme sprong in het diepe, doodeng, hoewel het ondiepe een stuk pijnlijker schijnt te zijn. Ik ben, of eigenlijk was, sowieso niet zo de persoon om een bommetje te maken, diep of ondiep… ‘Better safe than sorry’ was mijn credo of zoiets. Hoewel?!? Het leren van de taal van kleur is een wonderlijk avontuur, zowel van binnen als buiten!

Lees meer

Meer kleurige blogs

Ga naar de blogpagina voor een overzicht van alle blogs waarin kleur de hoofdrol speelt.

Contact

Katrín Gudmundsson
katrin@krachtvankleur.nl

Kracht van Kleur is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl

info@droomdurfdoe.nl

Missie

Het is de missie van Droom Durf Doe om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Wij geloven dat het stimuleren van persoonlijke groei de meest effectieve manier is om een mooie en compassievolle wereld voor iedereen te creëren.

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Colour Comfort methode

Deze website is gebaseerd op de Colour Comfort Methode. Onze dank gaat uit naar Thelma van der Werff voor het ontwikkelen van deze magische mooie methode en voor haar inspiratie.

Wil je zelf de cursus 'Colour Comfort Module 1: Leer en ervaar de Kracht van Kleur' volgen? Kijk hier voor meer informatie!

Het logo waarmee krachtvankleur.nl en Katrín Gudmundsson worden erkend als gecertificeerd coach en instructeur van de Colour Comfort Methode
Kleurenbloem Kracht van Kleur - uit deze kleurenbloem kies je de kleuren voor de online kleurkaartlegging waarmee je werkt oon persoonlijke groei en ontwikkeling op basis van de kleurenpsychologie.

Ontvang informatie en onze blogs

Meld je aan en ontvang regelmatig het nieuwe blog en informatie over Kracht van Kleur.

Dank voor je aanmelding! Binnenkort ontvang je ons nieuwe blog op het aangegeven e-mailadres.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze pagina!

Interessante pagina of blog? Deel dan op jouw account!